Til hovedinnhold

Dette googler du etter

Sommeren startet godt med tropevarme og skinnende sol. Den siste tiden har derimot solen trukket seg tilbake og regnskyene dekker store deler av landet. Med slikt vær går mye av ferien med foran datamaskinen i stede for å bade og sole seg. Her er de mest populære søkeordene i sommer.

Populære søketjenester

Både Google og Kvasir er søketjenester som benyttes flittig av databrukere i Norge. Disse tjenestene gir deg samtidig god oversikt over hva som er de mest populære søkeordene for tiden. Ifølge Google Insights er dette de ti mest populære søkeordene blant databrukere i Norge de syv siste dagene:

1.  Oslo
2.  Facebook
3.  Youtube
4.  Google
5.   Yr.no
6.   You
7.   Finn.no
8.   Bergen
9.   Vg
10. Test

Det er tydelig at turer til Oslo og utforskning av hva venner og bekjente foretar seg i sommer er populært. Ikke overraskende kommer også værtjenesten Yr.no høyt opp på listen. Det er nok få ting som interesserer oss mer for tiden enn hvor vi kan reise for å finne solstråler i disse dager. Likevel sier denne listen lite om trender i samfunnet da mange ord, spesielt Facebook, Youtube og Google nesten ligger konstant på topplisten.

Disse øker mest

Listen over hvilke søk som har økt mest den siste tiden er derimot mer interessant. Her er de søkeordene som har vokst mest den siste uken:

1.   Aya Napa
2.   Svineinfluensa
3.   Samordna opptak
4.   Slottsfjellfestivalen.
5.   Harry potter
6.   Ryanair
7.   Bmi
8.   Daemon tools
9.   Vg lista
10. Tone damli aaberge

Her kommer det straks tydelig frem at nordmenn er opptatt av ferie for tiden. Men om det er bildene fra Aya Napa eller ferieturen i seg selv som lokker mest blant nettbrukere er usikkert. Tydelig har også de siste dagenes nyheter om svineinfluensaen fått opp søkeratioen etter dette ordet. I disse dager kommer også resultatet fra Samordna Opptak og mange håpefulle er ikke overraskende spente på om de har kommet inn på favorittstudiet eller ei.

At været ikke er det beste kan også leses ut fra listen. At søk etter Daemon tools kommer høyt opp kan tyde på at mange bruker sommertiden på å se piratnedlastet film da dette er et program som benyttes for å emulere en DVD-spiller på datamaskinen.

Puppemodell på topp hos Kvasir

De som benytter Google for nettsøk skiller seg ikke enormt fra de som heller benytter Kvasir. Likevel kan vi finne noen forskjeller i søkestatistikken. Her er Kvasirs toppliste for den siste tiden:
1.   Facebook
2.   Monica hansen
3.   Yr
4.   Finn
5.   Sex
6.   Samordna opptak
7.   Elkjøp
8.   Spill
9.   Nettby
10. Vg
Det er tydelig at Kvasir-brukere har fulgt med på sommerens agurknytt. Modellen Monica Hansen fikk flere oppslag da hun saksøkte en amerikansk plastisk kirurg for å ha misbrukt puppene hennes på sin nettside. Nettsøket ble neppe foretatt for å høre mer om selve nyheten. Ellers er det tydelig at også været og studieopptak opptar mange her. Nettspill og sosiale tjenester er tydeligvis også populært.
Sex er som alltid en sikker søkevinner, men kanskje bør sommeren benyttes til å finne ut hva dette er i praksis og ikke gjennom enkle nettsøk?

Her kan du selv se topplistene hos Google.

Her kan du se topplisten hos Kvasir.

Mer om
annonse