Til hovedinnhold

Her er april-mobilene

(Først publisert 27.03.2009)
Påskeharen bringer flest påskeegg fra Nokia i år, med hele tre nye modeller ut i butikkene i april. Den største nyheten er smarttelefonen Nokia E75, som ble lansert på CES-messen i Las Vegas.
Mens forgjengerne har vært litt klumpete, er Nokia E75 slank, selv om den har fått plass til qwerty-tastatur. Dette skyves ut fra siden som på HTC Touch Pro. Telefonen er også utstyrt med WLAN, GPS, Series 60-operativsystem, turbo-3G og mulighet til å veksle mellom ulike menyer for jobb og fritid.
Telefonen har ellers en 2,4 tommers VGA-skjerm og et 3,2 megapikslers kamera. E75 har også tilgang til Nokias egen butikk Ovi Store.
Flere detaljer om Nokia E75.

Luksusmodell

Designmodellen Nokia 8800 Gold Arte skal også være på plass i butikkene i april. Denne følger opp Nokias serie for spesielt interesserte, det vil si de som synes det er greit å bruke rundt 13.000 kroner på en mobil fordi den ser fin ut.


Funksjonsmessig har nemlig ikke skyvetelefonen noe oppsiktsvekkende å by på. Den kommer med et 3.2 megapikslers kamera, en to tommers OLED-skjerm og en musikkspiller med støtte for bluetooth-hodesett med A2DP.
Som navnet tilsier er Gold Arte belagt med gull og hvitt lær. Mobilen ser ikke ellers ut til å ha de store endringene fra forgjengeren, den har for eksempel ikke blitt noe lettere med sine 150 gram. Internminnet er derimot utvidet til 4 GB.
Her kan lese om forgjengeren Nokia 8800 Arte.

Billigtelefoner

Nokias billigste musikkmobil hittil er også på vei ut til butikkene nå. Nokia 5130 XpressMusic har som de andre mobilene i serien egne musikktaster og FM-radio. Den har ellers et 2 megapikslers kamera og støtte for de nye Ovi-tjenestene Share on Ovi og Mail on Ovi.
Nokia 5130 kommer i blått og rødt og har en vekt på 88 gram inkludert batteri. Utsalgsprisen vil være på rundt 1100 kroner uten abonnement.
Mer om Nokia 5130 ExpressMusic.


Fra Samsung kommer det en ny basismodell i april. Selv om det er en enkel budsjettmodell, skal Samsung E1120 være liten og lett med et såkalt klassisk design. Den kommer ellers med funksjonen ”Falsk samtale” som kan brukes hvis du trenger en unnskylding for å komme deg bort. Bare trykk på en knapp også får du en falsk innkommende samtale.
E1120 har ellers en 1,5 tommers bildeskjerm, høyttaler, tyverisporing og 40 polyfoniske ringetoner.

Flere smartmobiler
LG har tidligere antydet at den såkalte Iphone-kopien LG Arena vil komme på det norske markedet i april, men vi venter fortsatt på en eksakt dato.
LG Arena er den første mobilen som benytter seg av LGs nye brukergrensesnitt S-class. Den utkonkurrerer Iphone med et 5 megapikslers kamera, 7,5 GB internminne, minnekortstøtte på opptil 32 GB og GPS i tillegg til turbo-3G, WLAN og en tre tommer stor skjerm.
Én million skal allerede ha forhåndsbestilt LGs nye flaggskip rundt om i verden. Her kan du lese om LG Arena.
Sony Ericsson har dessverre ingen nye modeller ut i butikkene i april.


I månedsskiftet april/mai kommer derimot businesstelefonen HTC Touch Diamond 2 ut på det norske markedet. Her har skjermen vokst fra 2,8 til 3,2 tommer fra forgjengeren, og batteritiden skal være 50 prosent bedre. Kameraet er også forbedret med 5 megapikslers bildeoppløsning og autofokus.
Mobilen leveres med operativsystemet Windows Mobile 6.1, men skal kunne oppgraderes gratis til Windows Mobile 6.5.
Flere detaljer om HTC Touch Diamond 2.

Mer om
annonse