Til hovedinnhold

Android fosser frem i USA

Den siste tiden har en stadig strøm av tall vist at den grønne Android-roboten er på vei opp og frem i mobilverdenen. Sist ut er analyseselskapet Nielsen som har samlet tall på antall aktiverte telefoner i USA for det siste halve året.

Apples Iphone stod for 23 prosent av telefonene som ble aktivert for første gang i løpet av denne perioden. Blackberry-telefonene fra Research in Motion, eller RIM, stod for 33 prosent av de nyaktiverte telefonene i samme periode.

Blackberry fortsatt størst

Googles Android har ikke klart å hamle opp helt med Blackberry-telefonene ennå, men systemet tar innpå og sto for 27 prosent av de aktiverte telefonene i løpet av de siste seks månedene.

I siste halvår av 2009 stod Iphone for 34 prosent av nyaktiveringene, og Apples telefoner er dermed de som har tapt mest på fremgangen Android har hatt.

I de seks månedene før årsskiftet hadde Android nemlig kun en andel på 6 prosent av nyaktiverte telefoner. Både Blackberry-variantene og telefoner med Windows Mobile tapte terreng i løpet av samme tid.

Store endringer på vei

For en tid tilbake offentliggjorde analyseselskapet Comscore deres tall for de ulike plattformene. Disse tallene reflekterte andel av smarttelefonmarkedet og det totale antallet telefoner i bruk.

RIM-s Blackberry-telefoner hadde i Comscores målinger en utbredelse i markedet på 41,7 prosent, mens Android hadde beskjedne 13 prosent - etter en økning på hele fire prosent over tre måneder.

Dersom salgstempoet Nielsens tall viser fortsetter, ligger det altså an til ganske store endringer på det amerikanske telefonmarkedet, og det kan se ut til at endringene kommer fort.

Android gjør det skarpt om dagen, og også på utviklersiden er dette en av plattformene som ofres aller mest oppmerksomhet.

(Kilde: mobil.se)

annonse