Til hovedinnhold

Fjernstyring av Android-telefoner

I går gikk Google Enterprise Day 2010 av stabelen i Tokyo, og Google viste fram sin seneste applikasjon for sikkerhet og kontroll innenfor bedrifter. Applikasjonen som heter Google Apps Device Policy, gir for eksempel ledere for en bedrift som allerede bruker bedriftløsningen Google Apps, muligheten til å administrere rettigheter og sikkerhet på mobilenheter med Android operativsystem innad i bedriften.

At dette kan styres kun ved bruk at et program, gjør at man slipper bruk av dyre servere og annen dyr programvare for å ha kontroll over de aktuelle håndsettene.

Sikrer informasjon

Programmet gir mulighet for fjerne all data som er lagret på enheten, man kan låse enheter over en gitt periode, man kan sette opp spesifikke passord, samt regulere hvor avanserte passordene skal være. Dette er så klart inneforstått med at alle enhetene i bedriften ligger innenfor Google Apps.

Slike muligheter gjør at man kan øke sikkerheten dersom en enhet som inneholder viktig eller konfidensiell informasjon skulle komme på avveie.

Android 2.2

Disse mulighetene skal gi bedrifter som jobber med sensitiv informasjon en lettere hverdag, både brukermessig og kostnadsmessig i følge Google. Applikasjonen vil være tilgjengelig på Android Market i løp av kort tid, og vil passe til enheter som kjører Android 2.2 eller høyere. Google mener dette vil være en billigere løsning enn alternativene vi har i dag, og vil bedre administrasjonsmulighetene for bedrifter der sikkerhet er en viktig del av hverdagen.

En annen praktisk mulighet med dette programmet er at ansatte kan få tilgang til sin egen arbeidsinformasjon ved å laste ned applikasjonen, og når et arbeidsforhold opphører, kan administratoren fjerne all tilgang den ansatte tidligere har hatt, kun ved hjelp av en applikasjon.

Les også: Nexus Two likevel?
Les også: Google har fått en diger kakemann
Les også: – Android er svært lønnsomt

Kilde:(androidandme)

annonse