Nyhet

La Iphone fortelle deg hva du ser

Googles Android-applikasjon for utvidet virkelighet, Goggles, dukket opp i desember i fjor. Applikasjonen lar deg blant annet gjøre Google-søk ved hjelp av bilder tatt med telefonens kamera.

Allerede samtidig med fjorårets lansering var det også klart at Googles ville finne veien over på andre plattformer. Og nå ser det ut til å ha skjedd - i form av en liten bryter i Googles Iphone-applikasjon.

Ikke oversatt til norsk ennå

Installerer man kun applikasjonen vil man ikke få prøve seg på bildesøket, og idét vi aktiverer funksjonen får vi også beskjed om at Goggles ikke er ferdigstilt for norske brukere ennå.

Vi får like fullt applikasjonen til å fungere ganske greit, den klarte uten problemer å identifisere vannflasker og hodetelefoner. En Sony Ericsson Xperia X10 Mini klarte den ikke helt å identifisere, men vi fikk likevel opp en haug bilder av andre mobiltelefoner til svar.

Foreløpig ingen utvidet virkelighet

En ting som tilsynelatende ikke har blitt med på ferden over til Iphone er delen som gir utvidet virkelighet slik vi kjenner det. Dermed kan man ikke peke telefonen mot hva som helst og få opp informasjon fortløpende, slik vi kan på Android-enheter.

Bildesøket er likevel imponerende nøyaktig, og landemerker og steder basert på telefonens posisjon og kompassretning kommer også opp.

Siden Goggles er avhengig av autofokuserende kamera støttes kun de to siste generasjonene Iphone.

Les også:

Les også
Android fosser frem i USA
Les også
Les tegneserier på mobilen
Les også
Tidenes møljeslagsmål
annonse