Til hovedinnhold

Android-folket bruker mest data

I USA er det operatøren Verizon som i all hovedsak tilbyr smarttelefoner med Android mens AT&T tilbyr Iphone. Selskapet Validas har gjennomført en undersøkelse som viser at Verizon-kundene bruker 25 prosent mer data enn AT&Ts Iphone-kunder.

Verizons smarttelefonbrukere laster i gjennomsnitt ned 421 MB data i måneden mens AT&Ts smarttelefonbrukere ligger på 338 MB data i måneden, ifølge undersøkelsen.

Strømmer video over mobilnettet

Ifølge wired.com strømmer Android-brukere video over 3G i større grad enn Iphone-brukere som helst bruker trådløse nettverk. 72 prosent av Android-brukerne strømmer video over 3G mens bare 56 prosent av videostrømming på Iphone skjer over 3G.

Kapasitetsproblemer?

Wired.com spekulerer i om Verizon må begrense datamengden hver bruker kan laste ned, og peker til at Android selger bedre enn Iphone og at det nå viser seg at Android-brukerne også strømmer mer video over mobilnettet. Bare det at det fins en grense kan føre til at brukerne tenker seg om før de ser videoer over mobilnettet, skriver nettstedet.

AT&T har allerede innført en slik begrensning på grunn av høyt databruk og påfølgende utsikter til kapasitetsproblemer i mobilnettet.

Rapporten fra Validas kan leses på dslreports.com, men akkurat i øyeblikket er nettsiden nede for vedlikehold.

(Kilder: insidetelecom.no, wired.com)

annonse