Til hovedinnhold

Disse iPhonene forsvinner fra Apples sortiment

iPhone Xs fikk bare leve i ett år.

Niklas Plikk, Tek.no

På tirsdag avslørte Apple tre nye mobiler – iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max – som alle kommer i butikkene neste uke.

Med de nye mobilene på plass, rydder Apple samtidig opp i resten av mobilutvalget sitt.

Som ventet har iPhone 7 fra 2016 forsvunnet fra sortimentet, men det samme gjelder også fjorårets toppmodeller: iPhone Xs og iPhone Xs Max. Den billigste av fjorårets modeller, iPhone Xr, er imidlertid fortsatt å finne i Apples nettbutikk.

Slutt på fjorårets modeller

Med tre mobiler ute av salg er det dermed seks iPhoner igjen hos Apple:

I «gamle» dager, før Apple drepte hjem-knappen i 2017, var det alltid mulig å kjøpe fjorårets iPhone hos Apple. Men da iPhone Xs-modellene ble introdusert i fjor kuttet de umiddelbart iPhone X fra sortimentet, og det viser seg nå at det var starten på en ny trend.

Også slutt for tidligere iPad og Apple Watch

I tillegg til å økse de tidligere iPhone-modellene har Apple også sluttet å selge den vanlige 9,7-tommers-varianten av iPad. Den er nå erstattet av den nye 10,2-tommeren.

Apple Watch Series 4 som ble lansert i fjor, som var den første modellen med større skjerm og EKG-måler, er også borte fra Apples butikker. Den er nå erstattet av den nye Apple Watch Series 5, som blant annet byr på en alltid-på-skjerm.

Apple hevder hardnakket at batteritiden vil være den samme, selv om skjermen alltid er på. Skulle det derimot vise seg at de tar feil, og fjorårets versjon hadde bedre batteritid, har de sikret seg at du ikke har noe valg. De selger imidlertid Apple Watch Series 3 fortsatt, til en lavere pris.

Ingen titan- eller keramikkversjon av Apple Watch Series 5

Her i Norge får vi forøvrig ikke kjøpt Apple Watch Series 5 i titan- eller keramikkvarianter, selv om det er tilgjengelig i blant annet Sverige. Vi har fått bekreftet av Apple Norge at dette ikke er en feil, men vi venter fortsatt på svar hvorfor de har utelatt disse modellene i Norge.

annonse