Tek.no

Nyhet

Nye iPhone er tykkere, og det er en god ting

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Lenge har det vært en trend hvor produsentene har strebet etter stadig slankere mobiler ved hver nye lansering. En stund gikk det til og med så langt som at mobiler ble bøyd mens de lå i lommen, for alle som husker Apples «bendgate».

Om vi skal tolke Apples siste lansering kan vi imidlertid ha nådd et metningspunkt. De nye iPhone 11 Pro-modellene er nemlig begge tykkere enn forgjengerne sine. Og det er en god ting.

For det vi har fått i stedet for enda tynnere og skjørere mobiler er lengre batteritid, noe omtrent alle med en iPhone har ønsket seg.

Inntil 20 prosent større batteri

Under lanseringen nøyde Apple seg med å fortelle at iPhone 11 Pro får inntil 4 timer lenger brukstid enn sin forgjenger, iPhone Xs, mens iPhone 11 Pro Max får inntil 5 timer lenger brukstid enn sin forgjenger iPhone Xs Max.

Nå har vi de eksakte spesifikasjonene for batteriene, og vi ser en ganske stor økning på de to nye toppmodellene på 532 mAh for 11 Pro og 326 mAh for 11 Pro Max. Dette tilsvarer en økning av kapasiteten på henholdsvis 20 og 10,3 prosent. For øvrig har telefonene blitt 5,2 prosent tykkere, samt en smule høyere og bredere.

Ingen 3D-touch = mer plass?

I samtlige nye iPhone-modeller har nok introduksjonen av en ekstra ultra vidvinkellinse til kameraet spist litt potensiell batteriplass. Men det er verdt å merke seg at ingen av årets iPhoner lenger støtter 3D Touch, noe som i sin tur kan ha frigjort plass til batteriet. OLED-skjermer som er 15 prosent mer energieffektive enn i fjorårets Xs-modeller bidrar også.

At økt tykkelse er hovedgrunnen til at iPhone-brukere endelig får bedre batteritid finner vi ved å se på iPhone-lillebroren, iPhone 11. I forhold til sin forgjenger, iPhone Xr, er denne eksakt like stor. Og her har batteribrukstiden kun økt med en skarve time. Denne timen kan man trolig takke den nye og mer energieffektive systembrikken, kalt A13 Bionic, for. Ifølge Apple er A13 Bionic, som finnes i samtlige av årets iPhoner, inntil 40 prosent mer energieffektiv enn forgjengeren A12 Bionic.

Vi har allerede prøvd den:
Slik er nye iPhone 11 Pro »

(Kilde: The Verge)

Les også
Disse iPhonene forsvinner fra Apples sortiment
Les også
Slik er de nye iPhonene i forhold til de beste Android-konkurrentene
Les også
Vi har prøvd de nyeste iPhone-modellene
Les også
Dette er Apple iPhone 11
annonse