Til hovedinnhold

Apple Watch har fått kompass og en skjerm som aldri slukker

Series 5 er lansert.

Apple

Under kveldens store lanseringsfest avduket Apple sin nyeste smartklokke: Apple Watch Series 5.

Designen er det samme som fjorårets store Series 4-oppdatering, og er den femte modellen i rekka – den første Apple Watchen ble sluppet i 2015.

Siden den gang har Apple gradvis oppgradert produktet. Først med vanntetthet i Series 2, så kraftigere innmat og 4G-støtte i Series 3, før de slo til med helt ny design i fjor med betydelig større skjerm.

Skjermen er alltid på

En av de store nyhetene med femtegenerasjon Apple Watch er at den har fått en Retina-skjerm som alltid er påslått.

Kompasset i aksjon.
Apple

Skjermen blir riktignok mørkere når du ikke er aktiv med klokken, men urviserne og andre virktige funksjoner skal alltid være synlige.

Dette skal heller ikke gå ut over batteridriftstiden – Apple lover fremdeles 18 timer på én lading.

Den andre virkelige nyvinningen er nok det innebygde kompasset, som i tillegg til en egen kompass-app får noen andre skreddersydde applikasjoner som eksempelvis gjør det enklere å orientere seg på stjernehimmelen.

Noen nyheter er det jo i Apple Watch 5.
Apple

Ellers beholder Apple naturlig nok EKG-funksjonaliteten, falldeteksjonen og det som ellers har gjort at Watch Series 4 har blitt såpass populær.

Nye apper som gir ny funksjonalitet er alltids velkommen.
Apple

Nye ting kommer også til, blant annet en Støy-app som kan varsle deg når støynivået blir så høyt at det blir skadelig.

Helt nytt materiale

Apple Watch Series 5 har også blitt pusset litt på utvendig. Nå kommer klokken nemlig også som enten titan- eller keramikkvariant i tillegg til rustfritt stål og 100 prosent resirkulert aluminium.

Apple Watch Series 2 og Series 3 kom også i en keramisk variant, men Apple sluttet med dette i fjorårets variant. Nå er dette altså tilbake.

Titan er på sin side et helt nytt materiale for Apples smartklokke.

Fortsatt stor og fin skjerm

I typisk Apple-stil kommer det sjelden store oppgraderinger flere år på rad. Dermed kom det ikke som noen overraskelse at designen på Apple Watch Series 5 er det samme som 2018-modellen, med to forskjellge størrelser på uret: 44 og 40 millimeter.

Apple

Men moteriktige Apple Watch-brukere får likevel litt ekstra å leke med i form av en rekke nye urskiver og remmer som fritt kan mikses om hverandre.

Den nye Apple Watch Series 5 vil være tilgjengelig i butikken fra den 20. september. Prisen starter på 4690 kroner.

Apple Watch Series 5 passer for øvrig til:

annonse