Til hovedinnhold

Apple har oppdatert iPhone igjen

Tre oppdateringer på en uke altså.

I natt ga Apple ut iOS og iPadOS 13.1.2 til sine telefoner og nettbrett. Med det har Apple levert hele tre nye oppdateringer på én uke. Om vi regner med hovedoppdateringen, iOS 13 som kom for under to uker siden, er vi oppe i fire på svært kort tid.

Fikser enda flere feil

Den nye 13.1.2-oppdateringen inneholder ingen nye funksjoner men fikser en rekke feil. Som at kameraet ikke vil fungere i det hele tatt på enkelte telefoner, at lommelykten ikke vil skru seg på og at blåtann-forbindelser kan brytes når du bruker telefonen i bilen. I tillegg skal det ha vært problemer med å utføre snarveier ved hjelp av HomePod-assistenten og villedende progresjonsbar for sikkerhetskopier mot iCloud.

Disse feilene tas hånd om i 13.1.2-oppdateringen til iOS.

13.1.2-oppdateringen kommer bare tre dager etter 13.1.1-oppdateringen. Denne fikset opp i mer alvorlige feil, som at tastaturer fra tredjeparter kunne snoke i det du skrev på telefonen og at batteriet tappet seg svært raskt.

13.1-oppdateringen på sin side leverte nye funksjoner i tillegg til feilrettinger. Blant annet fikk man mulighet til å opprette automatiserte snarvei-funksjoner og dele forventet ankomsttid med venner via Kart-applikasjonen.

Slik oppdaterer du

Som alltid vil du motta den nyeste oppdateringen ved å plugge iPhonen eller iPaden din i lader over natten. Om du ikke har aktivert auto-oppdatering kan du finne oppdateringen i Innstillinger » Generelt » Oppdatering.

iOS 13 har vært fullt at feil helt siden Apple åpnet testslusene for utviklere tilbake i juni. Selv om de nå har levert flere oppdateringer vil vi derfor ikke bli særlig overrasket om det viser seg at 13.1.2 etterfølges av enda en feilfiks innen kort tid.

Fikk du med deg disse?

Dette er største nyhetene i iOS 13

Hvis du vil ha en full gjennomgang av de nye funksjonene bør du lese vår guide til iOS 13, men dette er de viktigste høydepunktene:

  • Apple Arcade
  • Mørk modus
  • Oppgradert kameraapp
  • «Sign in with Apple»-støtte
  • Bedre Bilder-app
  • Tydeligere varsling om hvilke apper som sporer deg
  • Smartere batterilading
  • Profilbilder i meldingsappen
  • Kraftig oppgradert Carplay
  • 3D Touch blir gradvis utfaset

Sniktitt på iPad 2019 og iPad OS:
Hvorfor kjøpe iPad Pro nå? »

(Kilde: The Next Web)

Les også
Nå er iOS 13.1 og iPadOS klar for nedlasting
Les også
Apple iPhone 11: Dette er iPhonen for folk flest
Les også
Apple iPhone 11 Pro Max: Endelig har iPhone-kameraet tatt igjen Huawei
Les også
Disse iPhonene forsvinner fra Apples sortiment
annonse