Til hovedinnhold

– Bare tull at prosessorene våre ble overopphetet

Qualcomm tilbakeviser ryktene om hvorfor Samsung droppet dem i Galaxy S6.

Shutterstock/ Robert Adrian Hillman

Tidligere i år verserte det flust av rykter om Qualcomms 810-prosessor for smartmobiler. Det var ventet at denne prosessoren ville bli å finne i flere Android-toppmodeller som skulle lanseres utover våren, men når lanseringstidspunktet nærmet seg oppstod ryktet om at prosessoren visstnok ikke likte seg spesielt godt i de trange og passivt kjølte telefonene.

En rapport Bloomberg fikk tilgang til hevdet prosessoren ble overopphetet, og at dette var grunnen til at Samsung, en av Qualcomms største kunder, hadde gått bort fra å bruke den i sine værstingmodeller Galaxy S6 og S6 Edge.

– Bare tull

Nå har Qualcomm overfor Forbes endelig bestemt seg for å kommentere ryktene. Markedssjef Tim McDonough legger ikke noe mellom når han forteller at ryktene som svirret «bare var tull».

– Ryktene er bare tull, det var aldri et overhetingsproblem med Snapdragon 810 i salgsklare enheter, forteller McDonough til Forbes.

Det var enkelte temperaturutfordringer med prefabrikasjonsmodeller av Snapdragon 810, men som McDonough også uttaler er det bare å forvente tidlig i utviklingsfasen til nye brikker.

Videre uttaler han at de mistenker en sverteprosess satt i gang av andre aktører fordi «Qualcomm var først ute med en ny premium-prosessor». Hvem Qualcomm mistenker? Vel, McDonough peker ikke direkte på noen, men hans retoriske spørsmål om hvem som kunne tenkes å tjene på et slikt rykte er relativt lett å se enden på.

For konkurrenten Samsung droppet til slutt Qualcomms 810-prosessor for sin egenutviklede Exynon-prosessor, men ifølge Qualcomm altså ikke på grunn av noe påvist overoppheting. NextPowerUp spekulerer i om Samsung bestemte seg for å droppe Qualcomm-prosessoren kun for å differrensiere sine egne mobiler og sin egen prosessor slik at selskapet kunne tilby mobiler som ikke hadde rykte på seg å overopphete.

Har du fått med deg våre tester av toppmodellene (både med og uten Snapdragon 810)?

(Kilde: Forbes, Next Power Up)

annonse