Tek.no

Nyhet

Her er Sonys nye flaggskip

Sony Xperia Z4 er annonsert i Japan.

Sony/Shutterstock. Montasje: Tek.no.
20 Apr 2015 12:53

Sony har annonsert sin nye toppmobil Sony Xperia Z4, i Japan. Den japanske pressemeldingen sier ikke noe om internasjonal lansering eller noe om en eventuell kompaktmodell, men spesifikasjonene for telefonen ser fine ut.

Vår test av forgjengeren Xperia Z3 kan du lese her »

Kraftig prosessor og Lollipop 5.0

Telefonen kommer utstyrt med en Snapdragon 810-systembrikke med åtte prosessorkjerner, en av markedets raskeste systembrikker. Under normal drift veksler prosessoren mellom fire og fire kjerner for å holde strømforbruket nede, men kan koble inn alle åtte for tyngre oppgaver. I HTC One M9 og LG G Flex 2 var denne prosessoren ikke så rask som vi hadde håpet, sammenlignet med forgjengeren 805, men det gjenstår å se om Sony har fått mer ut av den enn konkurrentene.

Telefonen har videre 3GB arbeidsminne (RAM) og kjører Android 5.0 Lollipop rett ut av esken. I tillegg er den utstyrt med et stort batteri på hele 2930 mAh

Høy oppløsning

Skjermen er på 5,2 tommer og har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, noe som gir enn svært høy pikseltetthet på 424 piksler per tomme (ppi), noe som er bedre enn iPhone 6 med 326 ppi, og men et stykke bak Galaxy S6 med 577 ppi. Kameraet har en svært høy oppløsning på 20 megapiksler på en relativt stor 1/2,3" bildebrikke, og telefonen kan gjøre videoopptak i 50/60 fps med en oppløsning på 2K.

De fysiske målene på telefonen er 146 x 72 x 6,9 mm, og vekten lander på 144 gram. Noen gram tyngre enn for eksempel Apple iPhone 6 og Samsung Galaxy S6, men alt i alt ganske lik. Men i motsetning til både iPhone og Galaxy er Z4 IP68-sertifisert, noe som vil si at den er støv- og vanntett.

Vanntett og fire farger. Hvit, sort, kobber og noe Google Translate kaller «Aqua Green». Foto: Sony

Rent designmessig avviker den nokså lite fra forgjengeren Z3, eller de andre toppmodellene på markedet for den saks skyld. Selv om den har avrundede hjørner er den noe mer firkantet enn konkurrentene Apple iPhone 6 og Samsung Galaxy S6, men i de store trekkene ser den ut som smarttelefoner flest. Kroppen består av polert metall og kommer i fargene sort, hvit, kobber og noe som Google Translate oversetter til «Aqua Green», men som for oss ser mer metallgrå/sølv ut.

Har du forresten husket å sjekke ut denne ukens anbefalte apper? »

Til tross for at Sony med sin Bravia-serie har produsert noen utmerkede TV-er står avdelingen i fare for avvikling »

(Kilder: Pressemelding, GSM Arena)

Les også
Sony Xperia M4 Aqua: Koster halvparten, men ser ut som flaggskipet
Les også
Vil la deg tjene penger på ordspill
Les også
Flere telefoner fra Samsung og Sony får nå «Lollipop»
Les også
En toppmodell for deg som ikke ser på spesifikasjoner
Les også
Nye rykter om Sonys neste toppmobil
Les også
Sony: Alle med Xperia Z får Android 5.0
annonse

Les også