TestSamsung Galaxy S6

Mobilen som sprenger rekorder

Samsung Galaxy S6 er en real nesestyver for konkurrentene.

Introduksjon

Samsungs Galaxy S6-serie setter flere rekorder. Blant annet har den skarpere skjerm enn noen annen mobil, og den knuser også rekorder i flere ytelsestester.

Få også med deg testen av supermobilen Samsung Galaxy S6 Edge her »

Rimeligere og tynnere med flat skjerm

Det er designen som vekker størst oppmerksomhet - særlig på tvillingmodellen som heter Galaxy S6 Edge. Her er skjermen strukket ut over sidene på telefonen, slik at det ser ut som om den knapt har noen ramme i det hele tatt. Samtidig er bruken av metallfolie under et nesten uknuselig glass med på å gi både S6 og S6 Edge et langt mer eksklusivt uttrykk enn selskapet klarte med sine skinn-imitasjoner i plast.

Det blir også hevdet at den flate modellen likner mistenkelig mye på konkurrenten iPhone 6.
Vi har sammenliknet de to, så du kan gjøre deg opp din egen mening om dette.

Noen mener Galaxy S6 er litt for lik iPhone 6, her i en gyllen variant. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det er noen få forskjeller på Samsung Glaxy Flat, som vi omtaler her, og Samsung Galaxy Edge. En ting er at modellen med flat skjerm er litt rimeligere, men det er også enkelte forskjeller i funksjonalitet. Vi har derfor valgt å publisere dette som to tester der mye av innholdet naturlig nok vil være sammenfallede.

Nytt og renere grensesnitt med mindre «bloatware»

Samsung Galaxy S6 har Androids nyeste operativsystem, Android Lollipop. Det gir en litt annerledes brukeropplevelse enn før, men endrer ikke så mye at opplevelsen ikke er gjenkjennelig for deg som liker Samsungs menyer. I den grad det er gjort endringer handler det om forenklinger. Hvilke forenklinger dette er kommer vi tilbake til. Samsung har også kuttet ut det meste av såkalt «bloatware». Dette er prøveversjoner av applikasjoner du av ulike grunner får på telefonen din enten du ønsker dem eller ikke, som tar opp unødvendig plass i menyer og på lagringsbrikken. På Galaxy S6 finner du disse som et tilbud i en egen app-butikk, og velger selv om du vil laste dem ned.

I tillegg til den nye designen, den gode skjermen og den raske prosessoren, er kameraet noe av det Samsung selv trekker frem som en viktig forbedring sammenliknet med tidligere generasjoner av Samsung Galaxy S-familien. Men er kameraet virkelig så mye bedre enn kameraet i Apple iPhone 6, slik Samsung hevder?

Dette og mer kan du lese om på de følgende sidene.

Samsung Galaxy S6 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 32GB

sitat"Galaxy S6 er rett og slett et svært vellykket forsøk på å skaffe luke til konkurrentene."

Fordeler

 • Krysse av
  Verdens beste mobilskjerm
 • Krysse av
  Lynende rask
 • Krysse av
  Meget bra kamera
 • Krysse av
  Elegant design
 • Krysse av
  Innebygget to standarder for trådløs lading

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke utskiftbart batteri
 • Bytt
  Ikke vanntett
 • Bytt
  Støtter ikke minnekort
 • Bytt
  Høy pris
annonse
Samsung Galaxy S6 SM-G920F 32GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no