Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy S6

Mobilen som sprenger rekorder

Samsung Galaxy S6 er en real nesestyver for konkurrentene.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Introduksjon

Samsungs Galaxy S6-serie setter flere rekorder. Blant annet har den skarpere skjerm enn noen annen mobil, og den knuser også rekorder i flere ytelsestester.

Få også med deg testen av supermobilen Samsung Galaxy S6 Edge her »

Rimeligere og tynnere med flat skjerm

Det er designen som vekker størst oppmerksomhet - særlig på tvillingmodellen som heter Galaxy S6 Edge. Her er skjermen strukket ut over sidene på telefonen, slik at det ser ut som om den knapt har noen ramme i det hele tatt. Samtidig er bruken av metallfolie under et nesten uknuselig glass med på å gi både S6 og S6 Edge et langt mer eksklusivt uttrykk enn selskapet klarte med sine skinn-imitasjoner i plast.

Det blir også hevdet at den flate modellen likner mistenkelig mye på konkurrenten iPhone 6.
Vi har sammenliknet de to, så du kan gjøre deg opp din egen mening om dette.

Noen mener Galaxy S6 er litt for lik iPhone 6, her i en gyllen variant. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det er noen få forskjeller på Samsung Glaxy Flat, som vi omtaler her, og Samsung Galaxy Edge. En ting er at modellen med flat skjerm er litt rimeligere, men det er også enkelte forskjeller i funksjonalitet. Vi har derfor valgt å publisere dette som to tester der mye av innholdet naturlig nok vil være sammenfallede.

Nytt og renere grensesnitt med mindre «bloatware»

Samsung Galaxy S6 har Androids nyeste operativsystem, Android Lollipop. Det gir en litt annerledes brukeropplevelse enn før, men endrer ikke så mye at opplevelsen ikke er gjenkjennelig for deg som liker Samsungs menyer. I den grad det er gjort endringer handler det om forenklinger. Hvilke forenklinger dette er kommer vi tilbake til. Samsung har også kuttet ut det meste av såkalt «bloatware». Dette er prøveversjoner av applikasjoner du av ulike grunner får på telefonen din enten du ønsker dem eller ikke, som tar opp unødvendig plass i menyer og på lagringsbrikken. På Galaxy S6 finner du disse som et tilbud i en egen app-butikk, og velger selv om du vil laste dem ned.

I tillegg til den nye designen, den gode skjermen og den raske prosessoren, er kameraet noe av det Samsung selv trekker frem som en viktig forbedring sammenliknet med tidligere generasjoner av Samsung Galaxy S-familien. Men er kameraet virkelig så mye bedre enn kameraet i Apple iPhone 6, slik Samsung hevder?

Dette og mer kan du lese om på de følgende sidene.

Samsung Galaxy S6 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 32GB

10
Fantastisk
sitatGalaxy S6 er rett og slett et svært vellykket forsøk på å skaffe luke til konkurrentene.

Fordeler

  • +
    Verdens beste mobilskjerm
  • +
    Lynende rask
  • +
    Meget bra kamera
  • +
    Elegant design
  • +
    Innebygget to standarder for trådløs lading

Ting å tenke på

  • Ikke utskiftbart batteri
  • Ikke vanntett
  • Støtter ikke minnekort
  • Høy pris

Design, skjerm og funksjoner

Samsung har ikke spart på noe i sitt forsøk på å lage verdens beste mobiltelefon. Etter flere suksessrike år med Galaxy S-serien, møtte koreanerne uventet lite entusiasme for Galaxy S5. Telefonen var slett ikke dårlig, men på et par områder nådde den ikke helt opp. Dessuten liknet den for mye på forgjengerne.

Med Galaxy S6 slår Samsung tilbake. Teknologien med fingeravtrykkleser og pulsmåler er beholdt, men den er forbedret. Særlig gjelder det for fingeravtrykksensoren, der du ikke lenger behøver å stryke over tasten for at det skal virke. En berøring, og telefonen er klar til bruk.

Fantastisk skjerm

Denne skjermen må du se før du tror det. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Skjermstørrelsen er av typen Super AMOLED, og størrelsen på 5,1 tommer er den samme som på forgjengeren Galaxy S5. Men oppløsningen er nå 1440 x 2560 punkter, mot 1080 x 1920 punkter på forgjengeren. Ingen annen mobil i verden har så skarp skjerm (577 ppi), og når også lysstyrken er god, blir det vanskelig å beskrive skjermen uten å ty til superlativer som «fantastisk» og «utrolig».

Både den flate og den buede modellen har glass både på fronten og på baksiden. Under glasset ligger det en farget metallfilm. Glasset på baksiden har en myk avrunding mot rammen, omtrent som hinnen på en vanndråpe. Det fargede metallet under glasset gir en visuell effekt som er lekker.

Metall i hjørnene skal beskytte telefonen ved fall. Her er S6 Edge (øverst) og S6. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Rammen er laget i en type herdet aluminium (A6013), som skal være sterkere enn den varianten Apple brukte i iPhone 6 (A6003). Samsung gjør et poeng av at deres modell er vanskeligere å bøye.

Bort med minnekort og utskiftbart batteri

Tidligere har Samsung plassert SIM-kortet sammen med batteriet, men på S6-modellene er det ikke noe avtakbart batterideksel. For første gang har Samsung laget mobiltelefoner som du ikke kan bytte batteriet på. Det gjelder også for modellene i den nye Galaxy A-serien.

Og når vi først snakker om å ta etter Apple – Galaxy S6 støtter heller ikke minnekort, og tilkoblingen til hodetelefoner sitter i bunnen av telefonen.

Samsung Galaxy S6 kommer i fire farger. Disse er «perlehvit», «sort safir» og «platinagull». I tillegg kommer S6 i en blå variant. Den blå modellen vil først komme i salg i løpet av sommeren.

Taster og tilkoblinger

Nå er både MicroUSB og lydutgang plassert i bunnen av telefonen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Samsung Galaxy S6 har ingen taster på toppen. Tasten som tenner eller slukker skjermen er plassert på høyre side. Volumtastene sitter på motsatt side. Telefonen har ingen egen kameratast, men når kameraappen er aktivert kan du bruke volum-tastene som kamerataster.

Du kan ta bilder på andre måter også, men det skal vi komme tilbake til på neste side.

Galaxy S6 har den vanlige MicroUSB-kontakten i bunnen, og ikke den spesielle USB 3.0-porten du finner på Galaxy S5. Kanskje like greit, for Samsung klarte ikke å gi S5 den overføringshastigheten på USB 3.0-porten som vi hadde forventet.

Android Lollipop og flere samtidige apper

Du kan kjøre flere apper på skjermen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Galaxy S6 har Android Lollipop, med et enklere og renere grafisk uttrykk enn på eldre versjoner av Android. Den mest åpenbare endringen er det nye varslingspanelet, der alle hendelser dukker opp som egne «kort» når du trekker ned fra toppen av skjermen. De to siste kortene vises også på låseskjermen. Under disse finner du en smal linje med symboler som varsler at du har flere hendelser. Berører du denne dukker resten av kortene opp. Du kan sjekke én og én hendelse, eller du kan fjerne alle varslene på en gang.

Om du ikke vil at andre skal kunne se hvilke varsler du mottar, kan du velge å skjule innholdet i varslene. Du kan også skjule varslene helt. Nå er det uansett ikke slik at uvedkommende kan lese innkommende meldinger fra en låst skjerm. Det er bare en liten flik av innholdet om dukker opp. Skal du sjekke varselet må du låse opp telefonen.

Det nye grensesnittet inkluderer også en smart måte å dele skjermen på. Når du er inne i en app kan du krympe denne og plassere den i et eget vindu ved å trekke fra hjørnet av skjermbildet og inn på skjermen. Da plasserer appen seg i et vindu som du kan plassere hvor du ønsker.

Om du holder på applikasjonsveksleren (den virtuelle tasten til venstre for hjem-knappen), vil du få opp en oversikt over apper som kan kjøre på halv skjerm. Det er med andre ord mulig å ha to apper på skjermen samtidig ved hjelp av delt skjerm, og flere apper på toppen av disse igjen, plassert i egne vinduer. Hvor praktisk det er med mange åpne vinduer er en annen sak. De største fordelene er at du kan velge et element fra ett av vinduene, og slippe det ned i et annet, og at du kan følge med på flere ting samtidig.

Bedre tyverisikring

Fingeravtrykksensoren hindrer at andre kan misbruke telefonen din. I tillegg kan innholdet krypteres. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Telefonen er også gjort mer tyverisikker, slik at skurker og banditter ikke bare kan slette alle innstillinger og aktivere telefonen på en ny bruker. For at sperren skal fungere må du aktivere funksjonen «Reaktiveringslås». Denne funksjonen er litt bortgjemt under punktet «Finn min mobil» i innstilligsmenyen, og fordrer at du har registrert en Samsung-konto.

Galaxy S6 har også Samsungs Knox-løsning, for kryptering av telefonen Her kan du gjøre filene dine ubrukelige for andre enn deg, og du kan også føre krypterte samtaler. Noe å tenke på om du befinner deg i nærheten av Stortinget eller andre steder som er utsatt for spionasje.

Lollipop har også funksjoner som forbedrer ytelsen, slik at det for eksempel går raskere å starte apper. Du kan lese mer om nyhetene i Android Lollipop her. Noen har sikkert merket seg at oppdateringen til Lollipop medførte en endring i måten å skru av lyden på telefonen på. Dette gjelder ikke for Samsung Galaxy S6, der du kan velge bort lyden fra hurtigpanelet du trekker ned fra toppen av skjermbildet, akkurat som før.

Rekordrask prosessor - nytt og bedre kamera

– Appelsiiiin! Kameraet på Galaxy S6 starter lynraskt, og bruker Ir for å stille riktig hvitbalanse. Nederst på neste side finner du flere bilder tatt med telefonen.. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Dette er en svært rask mobiltelefon - faktisk så rask at den setter nye rekorder i flere av ytelsestestene vi har kjørt. På neste side kan du se hvor godt den gjør det i forhold til andre mobiler vi har testet.

Du vil raskt kjenne igjen menyene i kameraet på S6. Du kan ta bilder med en oppløsning på 16 megapiksler. Det gir bilder med høy oppløsning, selv om det finnes mobilkameraer med flere piksler enn dette. Kameraet har også noen funksjoner du ikke finner i Galaxy S5, som for eksempel «sporings-AF». Det betyr at objektet du velger å ha fokus på holder seg i fokus, selv om avstanden til kameraet endrer seg, eller objektet flytter seg til kanten av bildet. Dette virker også når du filmer, noe som kan være svært nyttig.

Men vel så nyttig er det at objektivet er blitt bedre. Det stikker riktig nok litt ut fra telefonen, i alle fall om du ikke bruker beskyttelsesdeksel, men ved å bruke et objektiv med større blenderåpning (f1.9), klarer Galaxy S6 å ta brukbare bilder i svakere lys enn mange av konkurrentene. Galaxy S6 bruker også en IR-sensor til å bedømme avstander og sette hvitbalanse.

Samsung hevder at kameraet i S6 tar mye bedre bilder i svakt lys enn det iPhone 6 klarer, en påstand vi selvsagt måtte etterprøve. Resultatet ser du på neste side.

Virtuelt bilde

Kameraet har fått en overhaling, med bedre optikk og noen nye funksjoner. Ved siden av kameraet finner du en lysdiode og en puls-sensor. Sistnevnte kan også brukes som kamerautløser eller for å avvise innkommende anrop. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Kameraet har også en funksjon som heter «virtuelt bilde». Dette minner om et panoramabilde der flere bilder stiftes sammen. Men istedet for å sveipe over utsikten, beveger du deg rundt ett objekt. Bildet dukker ikke opp som et nytt laaaangt bilde der flere enkeltbilder er stiftet sammen, slik det gjør i panorama-modus. Istedet får du opp et enkeltbilde der du ved å vippe telefonen den ene eller andre veien kan «bevege deg» rundt objektet. Det ser litt ut som virtuell virkelighet, derav navnet på funksjonen.

Vi liker også måten å starte kameraet på. To raske trykk på hjem-tasten, og kameraet er klart til bruk. Det går så raskt at du knapt rekker å blunke.

God musikkspiller og bedre øreplugger

Underholdningsfunksjonene er ellers slik vi kjenner dem fra tidligere, med en god musikkspiller der du lett kan finne frem til filene du har på telefonen din eller i nettverket ditt. Telefonen kan være medieserver, og du kan strømme mediefiler trådløst til TV-er eller andre mottakere. Du kan også bruke telefonen som fjernkontroll for enheter som kontrolleres med vanlige Ir-fjernkontroller.

Ørepluggene er blitt bedre, men du kan fremdeles ha mye å hente på å bruke øreklokker eller skikkelige ørepropper. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Vi liker at Samsung har plukket frem et sett med greie øreplugger til Galaxy S6. Dette er øreplugger som ikke går inn i øregangen, men likner mer på de som følger med, kremt, iPhone 6. Samsungs plugger har silikonputer og gir litt mer komfort og litt fyldigere lydbilde enn pluggene fra Apple. Denne løsningen med ørepluggene på utsiden av selve øregangen gir mindre bass og lavere volum enn tilsvarende plugger med propper i øregangen. Plasserer du dem ikke riktig vil de heller ikke yte musikkspilleren i telefonen full rettferdighet.

Ellers vil du raskt merke at telefonens musikkspiller ikke er kraftig nok til å spille høyt i alle hodesett. Vi koblet den også til bilspillerens linjeinngang, og selv om mobilens volumkontroll stod på maks måtte vi fremdeles stille lyden høyere enn vanlig i bilen.

Utmerket til film og spill

Er du glad i mobilspill? Galaxy S6 kjører dem helt utmerket.. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Telefonens skjerm er utmerket til film, med super kontrast, ekstrem oppløsning og gode farger. Formatet på 16:9 er også godt tilpasset det vanligste formatet fra tilbydere som TV2, NRK, Netflix og Viaplay.

Telefonen har en relativt kraftig innebygd høyttaler, men mangler den ekstra høyttaleren som kreves for stereolyd. Det er antakelig ikke så mange som kjøper smartmobil for å bruke den som hjemmekino med de innebygde høyttalerne. Om du insisterer på å se film med stereolyd uten å bruke øreplugger eller eksterne høyttalere, er det ikke denne telefonen du skal ha.

Grei batterikapasitet og trådløs lading

Galaxy S6-modellene kommer med innbygget trådløs lading. Her trenger du altså ikke noe nytt deksel eller annet tilbehør for å få telefonen til å lade trådløst. Det vil si — du må jo fremdeles ha den trådløse laderen, enten den er i form av Samsungs egne Qi-ladere, et lademøbel fra IKEA eller noe annet som støtter Qi eller PMA-standarden.

her er Samsungs nye trådløse Qi-lader. Selve laderen må riktignok være koblet til et strømuttak. . Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Vi testet med Samsungs nye Qi-lader, og fikk ladet opp telefonen trådløst fra 0 til 100 prosent på tre timer. 10 minutter lading ga 6 prosent av optimal batterikapasitet, mens lading i én time ga 36 prosent. Trådløs lading går med andre ord ikke like raskt som når du bruker den medfølgende hurtigladeren. Da vil 30 minutter lading gi 50 prosent kapasitet.

Vår erfaring er at batterikapasiteten samlet sett er omtrent som før. Ved jevn bruk vil Galaxy S6 trenge påfyll i løpet av ettermiddagen. Da har vi ikke skrudd på strømsparingsfunksjoner, og vi har latt både Bluetooth, posisjonering og Wi-Fi være på. Med et litt mer bevisst forhold til strømsparing vil du kunne bruke telefonen betydelig lenger mellom hver lading.

God på alle basisfunksjoner

En app gjør det enklt å hente innhold fra den gamle telefonen til den nye. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Selv om enkelte knapt ringer med smartmobilene sine, er samtaler fremdeles viktig for mange. Lyden i Samsung Galaxy S6 er god, og vi har ikke opplevd problemer med dårlig dekning. I testperioden har vi ringt, sendt meldinger og brukt telefonen til spill, nettsurfing, som modem, og kjørt gjennom de ulike funksjonene telefonen byr på uten å finne noen svakheter. I en periode var det en utfordring å hente alle data fra en eldre mobil til Galaxy S6 med overføringsappen Smart Switch, men dette er nå rettet. Husk bare at du må oppdatere appen på mobilen du vil overføre fra først. Appen lar deg hente innholdet fra en iPhone eller en Android-mobil, slik at det blir enklere å ta den nye telefonen i bruk.

Vi ble også gjort oppmerksom på at det kunne være problemer med Snapchat i en tidlig versjon av S6, men vi har selv ikke opplevd trøbbel med dette.

På neste side kan du lese mer om kameraet, og se flere bilder vi har tatt med Galaxy S6. Her finner du også en tabell som viser hvordan prosessoren i Galaxy S6 yter sammenliknet med andre toppmodeller.

Samsung Galaxy S6 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 32GB

10
Fantastisk
sitatGalaxy S6 er rett og slett et svært vellykket forsøk på å skaffe luke til konkurrentene.

Fordeler

  • +
    Verdens beste mobilskjerm
  • +
    Lynende rask
  • +
    Meget bra kamera
  • +
    Elegant design
  • +
    Innebygget to standarder for trådløs lading

Ting å tenke på

  • Ikke utskiftbart batteri
  • Ikke vanntett
  • Støtter ikke minnekort
  • Høy pris

Eksempelbilder og ytelsesmålinger

Vi har kjørt flere ytelsestester for å se hvordan den nye mobilbrikken til Samsung leverer. Av resultatene kan vi lese at telefonen har den raskeste prosessoren vi har målt, og at også grafikkytelsen er helt i toppsjiktet.

Setter nye rekorder

Noen ganger er det av ulike grunner slik at vi måler gode ytelser på et produkt, samtidig som vi opplever at det ikke leverer helt etter forventningene i praksis. Men det er ikke tilfellet med Galaxy S6. Her reagerer alt lynraskt. Vi opplever ikke forsinkelser når vi spiller avanserte spill, kameraet kan knipse seriebilder i vill fart, og "stifting" av panoramabilder skjer i sanntid. Med 64 bit-teknologi, mye ram og høy klokkefrekvens på prosessorene sparker Galaxy S6 virkelig unna.

Kameraet på Galaxy S6 har fått en del oppmerksomhet, særlig etter at Samsung brukte deler av presentasjonen på Mobile World Congress på å sammenlikne video og stillbilder tatt med Galaxy S6, med tilsvarende bilder og video tatt med iPhone 6 Plus. Vi har tatt våre egne sammenlikningsbilder, og da ser det slik ut:

Bildene tatt med iPhone (øverst) blir litt mindre enn bildene tatt med Galaxy S6 (nederst). Her har vi imidlertid skalert alle bildene så de har samme høyde. Disse bildene er tatt i dårlig lys (Globus) og nesten ikke noe lys (dekorkuler). Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det nye kameraet har blendetall f1,9, hvilket betyr at det slipper inn mer lys enn det som er vanlig på mobilkameraer. Bildeoppløsningen er på 16 megapiksler. I front sitter et kamera som tar bilder med 5 megapiksler oppløsning. Også her er blendertallet f1.9. De fleste mobiler har et blendertall mellom f2,0 og f2,4. Jo lavere dette tallet er, dess mer lys slipper inn til sensoren i telefonen.

kameralinsen bygger litt ut. Bruker du et mobildeksel vil den være mindre utsatt. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Når kameraet er startet har du flere måter å justere innstillingene på. Du kan kjøre en «pro»-variant der alt fra iso til fargetone stilles manuelt, eller du kan velge ulike ferdige oppsett. Du kan også ta opp video i rask eller sakte film, eller sakte film, og du kan hente flere kameraapper fra nettet, for eksempel «sports shot» eller «rear-cam selfie».

Videokameraet kan filme i UHD (3840x2160), men bare i maks fem minutter per klipp. Videokvaliteten blir god, men sporingsfokus, bildestabiliseringen og filming i HDR (lysutjevning ved vanskelige lysforhold) virker ikke om du setter oppløsningen høyere enn full HD.

Under kan du se flere bilder vi har tatt med Samsung Galaxy S6:

Samsung Galaxy S6 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 32GB

10
Fantastisk
sitatGalaxy S6 er rett og slett et svært vellykket forsøk på å skaffe luke til konkurrentene.

Fordeler

  • +
    Verdens beste mobilskjerm
  • +
    Lynende rask
  • +
    Meget bra kamera
  • +
    Elegant design
  • +
    Innebygget to standarder for trådløs lading

Ting å tenke på

  • Ikke utskiftbart batteri
  • Ikke vanntett
  • Støtter ikke minnekort
  • Høy pris

Konklusjon

Det kan virke som om Samsung har valgt å distansere toppmodellene i Galaxy S-serien fra sine øvrige produkter ved å proppe dem så fulle av teknologi og gjøre dem så dyre at mange heller vil gå for de rimeligere, men høyst kapable metallmobilene i Galaxy A-serien. Det kan slå begge veier. Er du opptatt av status, er det Samsung Galaxy S6 Edge du skal ha. Den er dyrere, kraftigere og stiligere enn noen annen mobiltelefon.

Flat, litt tynnere enn buet

Den flate modellen er litt tynnere enn den som har bue, men ikke så mye at du merker det. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Galaxy S6 Flat (Samsungs betegnelse på modellen uten bue) er litt rimeligere, men likevel dyr. Den har de samme spesifikasjonene som S6 Edge, med unntak av at den mangler buene på skjermen, er ørlite tynnere og veier noen gram mer. I tillegg kommer at den flate modellen har et batteri som er en tanke mindre enn batteriet i S6 Edge (2550 mot 2600 mAh).

Vi liker materialvalget, og den stilfulle effekten som kommer av at en metallfolie er plassert under det herdede glasset både på fronten og på baksiden av telefonen.

Ny prosessorteknologi - verdensrekord i skjermoppløsning

Prosessoren er utviklet av Samsung. Den støtter 64 bit, og er den første med såkalt 14 nm-teknologi. Det handler om størrelsen på komponentene, og bidrar blant annet til lavere strømforbruk og mindre varmeutvikling, i tillegg til at telefonen kan gjøres mer kompakt.

Skjermen er det ingen som slår, men så har den også en oppløsning på hele 577 punkter per tomme. Men den hadde ikke trengt å ha så høy oppløsning for å fremstå som helt skarp. Her er grensen for hva du han se med det blitte øye forlengst overskredet. Fordelen med den høye skjermoppløsningen vil du først oppleve når du putter telefonen inn i et sett Samsung VR-briller. Da skal skjermen proddusere ett bilde til hvert øye, og og du ser faktisk på skjermen gjennom forstørrelsesglass.

Skjermen er den beste som noen gang er laget. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Knallbra som telefon, men ikke alt er bedre enn før

Telefonen er god på lyd, har et godt kamera, og fyller alle de oppgaver du kan forvente av en mobiltelefon som ønsker å fremstå som best i verden.

Men det er også noen trekk ved denne telefonen som enkelte ikke vil være begeistret for. Den har ikke plass for minnekort, den er ikke vanntett, og du kan ikke bytte batteriet selv. Dessuten er den dyrere enn noen annen serieprodusert mobil du kan kjøpe over disk i Norge.

Ikke for alle

Samsung Galaxy S-modellene er ikke for alle. Det sørger den høye prisen for. Samtidig er den bygget for å tilfredsstille selv de mest kresne med tanke på ytelse, funksjonalitet og sikkerhetsnivå. Det betyr at telefonen ganske sikkert vil være høyere representert i styrerom og i finansmiljøet på Aker Brygge enn i mange andre miljøer.

Telefonen kommer i tre varianter med henholdsvis 32, 64 og 128 GB minne. Versjonen vi har testet har 64 GB minne, en størrelse som antakelig tilfredsstiller de flestes behov.

Alternativene

Den viktigste konkurrenten til en telefon som dette er iPhone 6. Den har litt mindre skjerm (større om du velger iPhone 6 Plus), og denne varianten er også litt rimeligere. Den har imidlertid ikke den gode AMOLED-skjermen som du finner i Samsung Galaxy S6, men de fleste vil antakelig mene at skjermen i iPhone 6 likevel er god nok.

Om du ønsker et rimeligere alternativ, kan Samsung by på en ny serie Galaxy A-modeller, henholdsvis A3, A5 og A7. Du kan også vurdere HTC M9, som også er en mobiltelefon med metalldeksler, stor skjerm og god design.

Stor skjerm og god design har også Samsungs toppmodell i business-klassen, Galaxy Note 4. Denne har blant annet en skjermpenn, noe som gir mobiltelefonen flere bruksområder. Galaxy Note 4 er også litt billigere enn Galaxy S6.

Få også med deg testen av supermobilen Samsung Galaxy S6 Edge her »

Samsung Galaxy S6 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Samsung Galaxy S6 32GB

10
Fantastisk
sitatGalaxy S6 er rett og slett et svært vellykket forsøk på å skaffe luke til konkurrentene.

Fordeler

  • +
    Verdens beste mobilskjerm
  • +
    Lynende rask
  • +
    Meget bra kamera
  • +
    Elegant design
  • +
    Innebygget to standarder for trådløs lading

Ting å tenke på

  • Ikke utskiftbart batteri
  • Ikke vanntett
  • Støtter ikke minnekort
  • Høy pris
annonse