Nyhet

Slik skal Daimler og Qualcomm revolusjonere bilteknologien

De to selskapene slår seg sammen om å utvikle fremtidens «smarte» biler.

Etter hvert som datateknologien inntar stadig flere områder er det ikke uvanlig at selskaper inngår samarbeid på tvers av bransjer. Nå har prosessorprodusenten Qualcomm og bilprodusenten Daimler kunngjort at de to skal starte et samarbeid med sikte på å utvikle fremtidens bilteknologi.

Nyheten kunngjøres i en fersk pressemelding. Det skal dreie seg om et såkalt «strategisk» samarbeid hvor målet er å ligge først innen innovasjoner knyttet til tilkoblede, altså det man kan kalle «smarte», biler.

Trådløs lading står i fokus

Mer konkret ønsker selskapene blant annet å danne spydspissen innen utvikling av teknologi som skal gjøre bilkjøringen til en bedre opplevelse, slik som for eksempel 3G/4G-støtte, trådløs lading av enheter inni bilene og ikke minst trådløs lading av elektriske biler.

Daimler og Qualcomms samarbeid kan også få betydning for selvkjørende biler. Dette er den selvkjørende Mercedes-konseptbilen F 015. Foto: Mercedes-Benx/YouTube

Når det gjelder sistnevnte skal det satses videre på Qualcomms egne WEVC-teknologi (Wireless Electric Vehicle Charging), som skal gjøre det mulig å lade bilen bare ved å kjøre inn på en parkeringsplass. Etter hvert har Qualcomm også ambisjoner om at WEVC-løsningen også skal bygges inn i selve veiene, slik at man kan lade bilene mens man kjører.

Gjennom samarbeidet med Daimler blir det altså kanskje elektriske og hybridbaserte Mercedes-modeller som blir først ute med Qualcomms trådløse ladeløsning.

Satser på «WiPower»

Videre skal de to selskapene satse på trådløs lading av mobile enheter inni bilen gjennom Qualcomms WiPower-teknologi. Denne løsningen gjør det blant annet mulig å lade flere enheter samtidig med samme lader, og teknologien kan også brukes som strømkilde for trådløse tastaturer, mus lamper og andre enheter.

Daimler og Qualcomm har allerede en sponsoravtale i forbindelse med Formel 1-teamet Mercedes AMG Petronas, og partene ser på det nye samarbeidet som en naturlig forlengelse av dette partnerskapet. Begge har store ambisjoner for samarbeidet, som de mener akselerere utviklingen av intelligente, tilkoblede biler for fremtiden.

For mer informasjon om Qualcomms arbeid innen bilteknologi kan du besøke selskapets egne temaside.

Vi har testet Mercedes' teknologispekkede luksushybrid: Se videoen av resultatet »

(Via Engadget)

Les også
Nå kan også helstøpte metallmobiler lades trådløst
Les også
Qualcomm kan måtte si opp 4000 ansatte
Les også
BMW vil gjøre gatelysene til ladestasjoner for elbiler
Les også
Daimler lanserer konkurrent til Teslas «husbatteri»
Les også
Googles autobiler har vært i elleve ulykker på seks år
Les også
– Bare tull at prosessorene våre ble overopphetet
Les også
Mercedes Benz S500 Plug-in Hybrid: Denne bilen har et hjelpemiddel for alt
annonse