Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy S6 Edge

Et smykke av en supermobil

Ny design, rekordrask prosessor og superskarp skjerm. Galaxy S6 Edge har X-faktor så det holder.

Introduksjon

Samsungs Galaxy S6-serie setter flere rekorder. Blant annet har den høyere skjermoppløsning enn noen annen mobil, og den knuser også rekorder i flere ytelsestester. Edge-modellen har også satt rekord i antall forhåndsbestillinger av en Samsung-modell.

Få også med deg testen av den vanlige S6-modellen her »

Oppsiktsvekkende design

Med sin buede skjerm blir Galaxy S6 Edge lagt merke til. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det er designen som vekker størst oppmerksomhet – særlig på modellen som heter Galaxy S6 Edge. Her er skjermen strukket ut over sidene på telefonen, slik at det ser ut som om den knapt har noen ramme i det hele tatt. Samtidig er bruken av metallfolie under et nesten uknuselig glass med på å gi telefonen et langt mer eksklusivt uttrykk enn selskapet klarte med sine skinn-imitasjoner i plast.

Det er noen få forskjeller på Samsung Glaxy Flat og Samsung Galaxy Edge, som vi har fokus på her. Vi har derfor valgt å publisere dette som to tester der mye av innholdet naturlig nok vil være sammenfallede.

Android Lollipop

Samsung Galaxy S6 Edge har Androids nyeste operativsystem, Android Lollipop. Det gir en litt annerledes brukeropplevelse enn før, men endrer ikke så mye at opplevelsen ikke er gjenkjennelig for deg som liker Samsungs menyer. I den grad det er gjort endringer handler det om forenklinger, i tillegg til at den buede skjermen byr på noen nye funksjoner. Hvilke forenklinger og funksjoner dette er kommer vi tilbake til.

I tillegg til den nye designen, den gode skjermen og den raske prosessoren, er kameraet noe av det Samsung selv trekker frem som en viktig forbedring sammenliknet med tidligere generasjoner av Samsung Galaxy S-familien. Men er kameraet virkelig så mye bedre enn kameraet i Apple iPhone 6, slik Samsung hevder?

Dette og mer kommer vi tilbake til på de følgende sidene >>

Samsung Galaxy S6 Edge 64GB
10
Fantastisk

Samsung Galaxy S6 Edge 64GB

Fordeler

 • Krysse av
  Rålekker design
 • Krysse av
  Lynrask respons
 • Krysse av
  Meget bra kamera
 • Krysse av
  Innebygget trådløs lading
 • Krysse av
  Plettfri vandel - alt virker hele tiden
 • Krysse av
  Meget god multitasking
 • Krysse av
  Bra med minne
 • Krysse av
  God musikkspiller
 • Krysse av
  Lynrask LTE
 • Krysse av
  Rask og presis fingeravtrykksensor

Ting å tenke på

 • Bytt
  Batteriet kan ikke byttes
 • Bytt
  Støtter ikke minnekort
 • Bytt
  Ikke vanntett