Slik kan de nye topptelefonene bli

Varmeproblemer for Galaxy S6, lekkede bilder av One M9, og Xperia Z4 får flere størrelser.

Det virker ikke lenge siden Samsung Galaxy S5, HTC One M8 og Sony Xperia Z3 lå på testbenken vår, rykende ferske. Vi har likevel allerede rundet nyttår, og som seg hør og bør står mobilprodusentene Samsung, HTC og Sony på trappene med nye toppmodeller. Akkurat hvordan de blir eller når de kommer er det ingen som vet foreløpig, men det har ikke manglet med informasjon på ryktebørsen. Her er det vi har plukket opp om de nye supermobilene så langt.

Samsung Galaxy S6

Med Galaxy S5 traff ikke Samsung helt blink, og det er nok derfor de etter ryktene har bygget sin ventede Galaxy S6 helt fra bunnen av. Ifølge Business Insider skal ikke bare arvtakeren få en såkalt unibody-design i metall, men den skal også komme i en ekstra utgave med kurvet skjerm – ikke så ulik den Galaxy Note Edge allerede har.

Dette kan være metallkroppen til Galaxy S6. Foto: Nowhereelse.fr

Nettstedet Nowhereelse har tidligere publisert lekkede bilder av det som kan være metallkroppen til Galaxy S6.

Som i så mange andre toppmodeller var det ventet at Galaxy S6 ville ta i bruk Qualcomms nyeste Snapdragon 810-prosessor med hele åtte kjerner, men ifølge Bloomberg kan planene nå ha blitt endret.

Dette kan være spesifikasjonene til Galaxy S6. Mobilen kan bli solgt med Exyon-prosessoren, som normalt bare finnes i modeller på det asiatiske markedet, også her i vesten på grunn av overopphetingsproblemer for Qualcomm-brikken.

Gjennom en rapport de har fått hendene sine i rapporteres det at Samsung har gått bort fra å bruke «Qualcomm-brikken» på grunn av overoppheting under testing. Spørsmålet er selvsagt om Samsung her sikter til topprosessoren 810, eller en annen variant fra Qualcomm.

En faktor som kan ha medvirket til varmeproblemene er Samsungs angivelige overgang til å bruke metall i sine telefoner, et materiale som holder bedre på varmen enn plast og som de har liten erfaring med.

The Verge spekulerer i om Samsungs Galaxy S6 i stedet for en Qualcomm 810-prosessor vil utstyres med en egenprodusert Exynos-prosessor. Samsung benytter allerede denne prosessoren i flere av sine toppmodeller, men kun i markeder utenfor Europa. Blant annet er Exynos-prosessoren å finne i Galaxy-telefoner på det Koreanske og asiatiske markedet. Utfordringen til Samsung om de ender opp med å bruke en Exynos-prosessor i vesten er manglende integrert støtte for 4G/LTE-nettet i sin toppspekkede Exynos-prosessor med åtte kjerner. Vi skal likevel ikke se helt bort ifra at de lanserer nettop denne med 4G-støtte innen Galaxy S6 når europeiske butikker.

En grafikkprosessor av typen ARM Mali-T760 GPU skal etter ryktene stå for lekker grafikk når det er bruk for det, mens telefonens applikasjoner kan boltre seg med tre gigabyte minne.

Ifølge BGR skal Galaxy S6 by på en 5,1 tommer stor skjerm med 2560 x 1440 bildepunkter, fortsatt basert på sitt eget Super AMOLED-panel. Panelet skal beskyttes av et sterkt Gorilla Glass 4.

Kameraet skal også få en skikkelig oppgradering. Bildebrikken i bakkant kan nemlig se ut til å romme hele 20 megapiksler, mens frontkameraet også kan få en svært så akseptabel oppløsning med sine 5 megapiksler.

Batterikapasiteten oppgis til 2550 mAh, og etter ti minutters hurtiglading skal telefonen holde det gående i hele fire timer. Selv trådløs lading skal være på plass, men det er ukjent hvordan dette skal fungere.

Telefonen vil leveres med enten 32, 64 eller 128 gigabyte intern lagring, men plassen kan utvides med minnekort.

At telefonen uansett vil bli et råskinn er det liten tvil om, så er du interessert er det best å sette opp et prisvarsel først som sist. Telefonene er ventet å avdukes 2. mars på en stor mobilmesse i Barcelona og blir tilgjengelig for kjøp i april.

Er dette HTC One M9?

HTC One M9

Vi vet allerede at HTCs kommende smarttelefon etter all sannsynlighet får navnet One M9, og at den vil bli presentert på verdens mobilmesse, MWC, i Barcelona 2. mars.

Er dette baksiden av HTC One M9?

Nettstedet nowhereelse har fått tak i bilder som kan antyde at designet på One M9 ikke skiller seg nevneverdig fra det vi kjenner fra One M8 og som de mer eller mindre har holdt fast ved siden introduksjonen av HTC One i 2013.

Selv om den ikke en gang er offisielt bekreftet kan en del spesifikasjoner allerede ha lekket. Det ser ut til at mobilen vil få en 5 tommer stor HD-skjerm med 1920 x 1080 punkter og at den skal drives av en splitter ny og lynrask Snapdragon 810-prosessor på 2 GHz.

Dette er samme prosessor som det er ventet Sony vil bruke i sin Xperia Z4, og som Samsung etter ryktene kan ha lagt på hyllen for sin Galaxy S6. HTC bruker metall i sine mobiler, men selv om Samsung visstnok sliter med varmeproblemer grunnet dette, har HTC mye lenger fartstid og mer erfaring med å bruke materialet.

Spill og annen tung grafikk skal en dedikert Andreno 430-skjermbrikke ta seg av.

I One M9 ser det ut til at HTC går bort fra den lavoppløste men lyssterke kamerabrikken i M8 til fordel for en standard kamerabrikke på hele 21 megapiksler. I disse Selfie-tider ser det også ut til at HTC satser på frontkameraet, som med sine ryktede 13 megapiksler kan bli et av markedets aller beste.

Sony Xperia Z4

Sony har seilt opp som en av de viktigste leverandørene av smarttelefoner, og til tross for ryktene om at selskapet planlegger å dumpe hele mobildivisjonen ser det i alle fall ut til at alle interesserte har minst én toppmodell til å se frem til før det kan være slutt.

Svært lite er kjent om deres ventede toppmodell Xperia Z4, og mens enkelte rykter skal ha det til at skjermen vil vokse fra dagens 5,2-tommer til 5,5 tommer, forteller andre bare at den kan få høyere oppløsning med 2560 x 1440 piksler.

Xperia Z4 slik Sony tilsynelatende presenterer den i reklamemateriell.

I forbindelse med det store datainnbruddet mot Sony i slutten av fjoråret lakk det som skal være offisielt reklamemateriell for Sony Xperia Z4. Telefonen er planlagt å bli produktplassert i den nye James Bond-filmen produsert av samme selskap.

Nylig ble Xperia Z4 sertifisert av japanske myndigheter, og om informasjonen nettstedet GSM Arena har fått kloa i stemmer, kommer også en Compact-utgave og en Ultra-utgave av Xperia Z4.

Spesifikasjonene skal være like for alle de ryktede modellene. Ultra-utgaven skal imidlertid få en stor skjerm på hele 6,5 tommer og et batteri på mellom 3500- og 4000 mAh, mens Compact-utgaven kan få en skjerm på 4,7 tommer og et batteri på fortsatt imponerende 3000 mAh.

Prosessoren skal etter sigende være en Snapdragon 810 fra Qualcomm for alle modellene, og hele fire gigabyte minne kan bli en realitet. Kameraet skal videre ta bilder i opptil 20 megapikslers oppløsning og skal være ganske så godt egnet til video.

Sony Xperia Z4 skal også få støtte for trådløs induksjonlading med Qi, som per i dag er den mest utbredte standarden for dette.

Fikk du med deg ukens app-anbefalinger?
Her er fire veldig gode apper til Windows Phone, iPhone og Android.

(Kilder: The Verge, ExtremeTech, GSM Arena, BGR)

Les også
Dette er Sonys nye Xperia-mobil til under tusen kroner
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge dukket opp i ytelsestest
Les også
Dette kan være Samsung Galaxy S6 i to ulike versjoner
Les også
HTC Desire Eye: Den morsomste mobilen på lenge
Les også
Mener Samsung skal kjøpe BlackBerry selv om begge selskapene nekter
Les også
Hevder Samsung legger helt om: – Galaxy S6 kommer i metall
Les også
HTC One M9 blir et monster
Les også
Nye rykter om Sonys neste toppmobil
annonse