Til hovedinnhold

Nokia-overtakelse klart i løpet av en måned

De siste hindringene skal snart være ryddet av veien.

Nokia

Nokia varslet i september at amerikanske Microsoft ville kjøpe mobilvirksomheten til Nokia, men før overtakelsen kan finne sted vil konkurransemyndigheter verden over ha et ord med i laget.

Nå skal det være under én måned igjen før overtakelsen kan ferdigstilles, skriver nettstedet Liveside.net.

EU-kommisjonen ga Microsoft grønt lys for oppkjøpet i desember, og uttalte da at de to selskapene bare overlapper hverandre marginalt – og at det derfor ikke er noen grunn til å motsette seg oppkjøpet.

Frykter høyere lisenskostnader

Overtakelsen har imidlertid ikke forløpt helt problemfritt. Google og Samsung gikk nylig sammen med kinesiske mobilprodusenter og uttrykte bekymring for om Microsofts Nokia-oppkjøp vil bety høyere lisenskostnader på patenter Microsoft overtar fra Nokia. Også flere bransjeforeninger i Sør-Korea har uttrykt bekymring for det samme, ifølge WPCentral.com.

Men den indiske avisen Business Standard hevder nå at problemene i Kina skal være løst, og at Microsoft/Nokia-avtalen vil ferdigstilles innen 20 dager.

Etter at avtalen er ferdigstilt, vil Nokias nåværende toppsjef Stephen Elop bli med flyttelasset over til Redmond utenfor Seattle, og få jobben som sjef for avdelingen som blant annet har å gjøre med Xbox. En etterfølger til Elop er ennå ikke ansatt, men ifølge den finske avisen Helsingin Sanomat vil Rajeev Suri få jobben som ny Nokia-sjef. Han er for øyeblikket sjef for Nokias avdeling som produserer nettverks- og telekomutstyr.

Les også: Dette er Microsofts nye toppsjef

annonse