Til hovedinnhold

Nå får du Office på iPad

Microsofts nye gratis kontorpakke rett til topps i App Store.

Microsoft lanserte torsdag kveld en iPad-versjon av Office. Kontorpakken består av Word, Excel og PowerPoint, og er gratis å laste ned og bruke hvis du bare ønsker å vise dokumentene. For å opprette og redigere dokumenter trenger du et abonnement på Microsofts Office 365-tjeneste.

Microsofts toppsjef Satya Nadella annonserer Office for iPad på en pressekonferanse i San Francisco 27. mars 2014.Foto: Microsoft

I tillegg annonserte Microsoft Enterprise Mobility Suite, som er et sett med skytjenester som skal hjelpe bedrifter med å administrere data og tjenester som ligger på mobile enheter ansatte bruker hjemme og på jobb.

I en pressemelding sier Microsofts nye toppsjef Satya Nadella at de fokuserer på å tilby skytjenester til alle, på alle typer enheter. Nadella uttalte på pressekonferansen i går kveld at Microsofts mål er å få den nettbaserte Office 365-løsningen på alle enheter, selv om det eventuelt skulle bety at salget av Windows-baserte PC-er eller andre produkter synker.

– Det er ikke et kompromiss, fordi det handler om å gå den veien kundene går. Det handler ikke om hvordan man i dag deler inn markedet i ulike formfaktorer, fordi det over tid vil være mange nye plattformer som vil kreve Office, fra små skjermer til store skjermer, sa Nadella, ifølge Bloomberg.

PowerPoint for iPad.Foto: Microsoft

Microsoft annonserte også at Office Mobile-appene for iPhone og Android-mobiler nå er helt gratis for alle.

Tilpasset berøringsskjermer

Office for iPad har mye av den samme funksjonaliteten som Windows-versjonen av Office, men ifølge Microsoft er den bygget opp fra grunnen av for iPad.

Microsoft skriver i et blogginnlegg at de har lagt vekt på at appene skal fungere best mulig for berøringsskjermer, samtidig som dokumentene skal se like bra ut som de gjør i PC-versjonen av Office.

Word for iPad. .Foto: Microsoft

«Når du redigerer et dokument, kan du være sikker på at inneholdet og formateringen vil beholdes på tvers av Office på PC, Mac, nettbrett og mobil», skriver Microsoft.

God butikk for Apple

For å få tilgang til å redigere eller opprette dokumenter, må du som nevnt ha et Office 365-abonnement. Privatpersoner kan kjøpe et familieabonnement til 799 kroner i året, som inkluderer fem PC-er eller Mac-er, i tillegg til opptil fem mobile enheter. Bedrifter betaler fra 30 kroner per bruker i måneden, eller fra 75 kroner i måneden hvis du vil ha Windows- eller OS X-versjonene av Office-pakken også i tillegg til web-versjonen.

Excel for iPad.Foto: Microsoft

Abonnementsinntektene fra Office pleier normalt å gå rett i lomma på Microsoft, men Apple krever 30 prosent av inntekter fra salg i iOS-apper. Ifølge Re/Code har dette vært en av grunnene til at det har tatt så lang tid å få ferdig Office for iPad. Men Apple bekrefter overfor Re/Code at Microsoft betaler de 30 prosentene av omsetningen. Microsoft ønsket ikke å kommentere saken.

Allerede få timer etter lanseringen lå Office for iPad-appene på toppen på listen over de mest populære gratisappene i amerikanske App Store, og i dag ligger appene også høyt oppe på de norske listene – og på toppen av listen over de mest populære produktivitetsappene.

Office for iPad kan lastes ned her »

Få også med deg vår guide til Apples iWork-pakke for iPad »

(Kilder: Pressemelding, Re/Code, Bloomberg)

Les også
Lyst på Office 2016 til Mac-en?
Les også
Microsoft vil støtte norske spillutviklere med millioner
Les også
Google satser 300 millioner på jenter
Les også
Nå kommer de virkelig billige Windows-nettbrettene
Les også
– Microsoft lanserer smartklokke
Les også
Office-kampen: Google, Apple eller Microsoft?
Les også
Nye apper lar deg redigere Google Docs på iOS
Les også
Office for iPad får støtte for utskrifter
Les også
Microsoft utvikler superavanserte data-assistenter
Les også
Nå får du Adobe Lightroom til iPad-en
Les også
Lanserer Outlook-app for Android
Les også
Microsoft bekrefter: Windows får startmenyen tilbake
Les også
Se hva som er nytt i iWork for iOS, OS X og iCloud
Les også
– iOS-apper krasjer oftere enn Android-apper
Les også
–Microsoft ligger ti år etter på mobil
Les også
Norsk søketeknologi i ny Office 365-app
Les også
Nå blir Office 365 sikrere
Les også
Dette er Microsofts nye toppsjef
Les også
Slik er nye iWork for iPad og iPhone
annonse