Til hovedinnhold

Ikke sikkert Microsoft vil beholde Android-Nokiaer

– Ikke vårt valg å satse på Android, sier Microsofts kommunikasjonssjef.

Nokia

I går lanserte Nokia sine første mobiltelefoner basert på Googles Android-operativsystem. Telefonene har navnet Nokia X, og er ment å erstatte dagens Nokia Asha-modeller i de rimeligste prisklassene

Hos Amobil.no kan du lese mer om Nokia X-mobilene »

Ifølge Computerworld er analytikerne uenige i om Microsoft vil beholde Android-mobilene etter at oppkjøpet av Microsoft er klart. Avisen har snakket med flere analytikere som var sterkt uenige i hva som vil være den rette strategien for Microsoft fremover. Patrick Moorhead i Moor Insight & Strategy mener X-serien er i veien for Microsofts planer om å ha Windows overalt. En annen analytiker, Carolina Milanesi i Kantar Worldpanel, mener imidlertid at Android kan være fornuftig – så lenge Microsoft knytter dette opp mot sitt eget økosystem og sine egne tjenester, i stedet for å la Google styre alt.

Android-versjonen i Nokia X-mobilene kommer uten Googles tjenester, som Google Maps og Gmail. I stedet har Nokia byttet ut disse tjenestene med sine egne, som Nokia Here Maps.

– Det var ikke vår idé

Microsofts kommunikasjonssjef, Frank Shaw, skriver i et blogginnlegg at de ikke har hatt noe med Nokias planer å gjøre, siden oppkjøpet ikke er klart ennå. I tråd med konkurranselovgivning må de to selskapene drive som to selvstendige selskaper inntil overtagelsen er et faktum. Dette kommer til å skje ved utgangen av første kvartal i år.

Så selv om Microsoft eventuelt har ønsket å stoppe Nokias Android-satsning, så har de ikke hatt lov til å blande seg inn i Nokias planer. Shaw understreker at det er Windows som fortsatt er viktigst.

– Vår primære smartmobilstrategi er fortsatt Windows Phone, og vår sentrale plattform for utviklere er Windows-plattformen, skriver Shaw.

Han skriver også at Microsoft er fornøyd med å se hvordan Microsoft-tjenester som Skype, OneDrive og Outlook.com er blitt integrert på Nokia X-enhetene.

– Det gir oss mulighet til å få millioner av mennesker, spesielt i vekstmarkedene, inn i Microsoft-familien, sier Shaw.

Visste du at Nokia X har norsk nettleser?
Opera inn på Nokias nye Android-mobiler »

annonse