Til hovedinnhold

Motorola-salg kan true Windows Phone

Styrker båndene mellom Google og Samsung.

Tek.no

Nettstedet WPCentral mener at salget av Motorola til Lenovo kan komme til å bli en trussel mot Windows Phone, fordi det bringer Google tettere sammen med konkurrent og samarbeidspartner Samsung.

Samsung likte dårlig at Android-utgiver Google kjøpte en konkurrerende mobilprodusent og ga seg til å produsere Android-håndsett.

Google, på sin side, har likt dårlig at Samsung utvikler sitt eget operativsystem, Tizen. Samsung står i dag for ca. 83 prosent av alle solgte Android-telefoner. Det gjør Samsung til en viktig partner for Google, noe som igjen gjør Google svært opptatt av hva Samsung foretar seg rundt både Tizen og Android.

Krangler om grensesnitt og obligatorisk innhold

Samsung bruker store ressurser på å tilpasse og videreutvikle egne variasjoner over Android. Samsungs Android-baserte grensesnitt UX, som kan minne om Windows 8 rent visuelt, skal ha fått Google til å føle at Android dro det visuelle uttrykket i Android for langt fra det som var Googles intensjon.

I takt med at Samsung utvikler stadig flere egne Android-tillegg, har Google gjort brukergrensesnittet stadig mer lukket. En mobilprodusent som skal lage en telefon med Android i dag, må legge til alle Googles apper som Play, tale, musikk, kart og lynmeldinger. Kameraet og tastaturet på Android-telefonene kontrolleres også av Google.

Hvis salget av Motorola fører Google og Samsung tettere sammen, vil dette være dårlig nytt for både Microsoft og Apple, mener bloggen WP Central. Et tettere samarbeid mellom de to kjempene kan føre til at markedsdominansen øker enda mer, på bekostning av konkurrentene.

Les mer: Tizen kommer i februar

Kilde: (WPCentral)

annonse