Til hovedinnhold

–Microsoft ligger ti år etter på mobil

Steve Ballmer om hva han ville gjort annerledes.

Microsoft

Det har gått en måned siden han overrakte nøkkelen til sjefskontoret til Satya Nadella, men tidligere Microsoftsjef Steve Ballmer sitter ikke på en sydhavsøy og drikker paraplydrinker.

Ballmer holdt nylig et foredrag for studenter ved Saïd Business School ved universitetet i Oxford. Der ble han blant annet spurt hva han ville gjort annerledes hvis han kunne leve de ti siste årene om igjen.

– Hvis jeg kunne gjøre de ti årene om igjen, ville vi hatt en sterkere posisjon i mobilmarkedet i dag, sa Ballmer til de fremmøtte.

Svaret på hvordan Microsoft skal ta igjen forspranget til Apples iOS og Googles Android, ligger i å kaste seg på den neste suksessfulle bølgen, ifølge Ballmer.

Omstridt strategidirektør

Ballmer peker på kjøpet av Nokias mobildivisjon som viktig for Microsofts fremtid. Akkurat nå ser han kanskje WhatsApp som en av de største stjernene i den nesten bølgen. WhatsApp ble nylig solgt til Facebook for 120 milliarder kroner.

– Er det bare en døgnflue? Vil det noen gang generere nok inntekter til at de 450 millioner brukerne er verdt prisen? Zuckerberg er fornuftig fyr, Hvis han har tro på det, er det ingen grunn til å tvile, sa Ballmer.

Ballmer sitter fortsatt i styret i Microsoft, og eier fire prosent av aksjene i selskapet. Han følger derfor interessert med på hva etterfølger Satya Nadella foretar seg.

Nylig ble det kjent at Nadella har ansatt Mark Penn som Microsofts nye strategisjef. Penn er i dag Microsofts markedsdirektør, og er mannen bak selskapets omstridte Scroogled-kampanje. Penn var også valgkampansvarlig for Hillary Clinton i det amerikanske presidentkandidatvalget.

Les mer: Ikke sikkert Microsoft beholder Android-Nokiaer

Kilde: (Wall Street Journal, The Verge)

annonse