Til hovedinnhold

Google jobber med superavansert mobil

«Project Tango» gjør ting du ikke har sett maken til.

Google

Google har kastet seg inn på nok et vilt prosjekt, denne gangen kalt Project Tango. Det hele består av en tidlig prototype av en mobiltelefon, som benytter seg av Xbox Kinect-lignende sensorer til å kunne måle og oppdage alt som skjer rundt deg, skriver Ars Technica.

Ifølge teknologisjefen for prosjektet, Johnny Lee, har de et ønske om å gi mobiltelefoner en menneskelignende form for forståelse av rom og bevegelse. Ved å stappe telefonen fulle av superavanserte sensorer.

Skal måle alt

Foto: Google

Den foreløpige prototypen av Project Tango er en Android-mobil med fem-tommers skjerm, utstyrt med to prosessorer som skal jobbe utelukkende for å kalkulere dataen fra sensorene. På baksiden sitter det et 4 megapiksels kamera, en dybdesensor og et sekundærkamera for bevegelsesmåling.

Foreløpig er Project Tango et veldig lukket prosjekt, og Google vil bare åpne dørene for 200 utviklere, forutsatt at de klarer å ovebevise dem om at ideene deres er gode nok. Dermed kan det drøye en stund før vi får se noen lignende sensorer i mobiltelefoner med det første.

Kan lage kart av alt

Med Project Tango tar Google sikte på å «revolusjonere» navigasjon og «utvidet virkelighet» (augmentet reality).

– Vår nåværende prototype er en 5-tommers mobiltelefon med spesialtilpasset maskinvare og programvare laget for å registrere alle bevegelsene til enheten i tre dimensjoner, samtidig som den lager et kart over omgivelsene, forklarer Lee.

Ved å kombinere informasjonen fra sensorene kan man lage en 3D-modell av alt som er rundt seg. Disse 3D-modellene kan brukes til å lage enda bedre navigasjonsløsninger, også for innendørsbruk – som i et kjøpesenter.

Neste uke kommer det et hav av nye telefoner:
Dette tror vi blir lansert »

Se Google selv forklare Project Tango:

(Kilde: Google, Ars Technica, Readwrite.com)

annonse