Til hovedinnhold

Nå kommer de virkelig billige Windows-nettbrettene

Microsoft tar ikke lenger betalt for operativsystemet.

shutterstock.com

I fjor utgjorde Microsofts del av nettbrett-markedet bare 4 prosent. I år håper selskapet å gjøre et større innhugg i markedet ved å tilby Windows gratis på alle nettbrett under 9 tommer. Det melder Wall Street Journal.

Nick Parker, Corporate Vice President, Worldwide OEM.Foto: Microsoft

Konkurransedyktige priser

– Vi vil nå priser som er svært konkurransedyktige for 7-, 8- og 10-tommers enheter, sa Microsofts Nick Parker etter sin presentasjon på Computex, Asias største datamesse. Parker nevnte også at det vil selges smartmobiler for under 200 dollar, eller rundt 1200 norske kroner, i enkelte markeder.

Les amobil.no sin test av 1200-kroners Windows-mobilen Nokia Lumia 630 »

Tidligere har Microsoft priset seg selv ut med dyre lisenser og strenge krav til maskinvare. Det er det nå slutt på. I tillegg til å gjøre Windows gratis for de minste enhetene har også maskinvarekravene blitt mer liberale.

Tenker nytt

Microsoft har i den siste tiden vist seg som et åpnere og mer moderne selskap. Programvaregiganten har både inngått samarbeid med nye maskinvarepartnere, som LG og Lenovo, og omsider fått kontorpakken sin på plass hos Apples iPad.

Microsoft Surface Pro 3.

Videre ble Microsofts «laptop-erstatter» Surface Pro 3 lansert for kort tid siden. Nettbrettet ble godt mottatt og kan bidra til å viske ut skillet mellom underholdningsprodukter og fullverdige PCer.

Det er dermed duket for en spennende tid fremover for selskapet. Ifølge wpcentral.com forventer analysebyrået IDC nesten en dobling i markedsandel for Windows-telefoner fra 3,5 prosent til 6,4 prosent i 2018.

Som vanlig bør man ikke legge alt for mye i spådommer om fremtiden. I september 2010 trodde IDC at Microsoft ville vokse til 9,8 prosent av mobilmarkedet innen 2014. Det er fortsatt en lang vei å gå før de kommer dit.

Les også: Microsoft varsler nye Windows-telefoner fra HTC

(Kilder: idc.com, wpcentral.com, wsj.com)

annonse