Til hovedinnhold

— Små nettbrett taper mot store smartmobiler

Det spår en rapport fra NPD DisplaySearch.

De største mobiltelefonene og de minste nettbrettene overlapper nesten hverandre i størrelse. Det har fått analysebyrået til å forvente at nettbrett fra 7 til 7,9 tommer vil tape markedsandeler.

Færre nettbrett

I første kvartal registrerte NPD for første gang en nedgang i antall nettbrett. Flere selskaper rapporte om at dette delvis kom som en følge av forsinkelser i lanseringen av nye produkter. Samtidig har også de minste nettbrettene falt i popularitet.

— Nettbrett-etterspørselen i 2014 blir påvirket av den fallende etterspørselen i 7 tommers-klassen i fremvoksende markeder og i Kina, opplyser Hisakazu Torii, nestsjef hos NPD.

— Det er fare for at forbruks-syklusen for nettbrett vil forlenges utover ett til to års-spekteret, med mindre selskapene kan utvikle mer attraktive bruks-scenarier, fortsetter han.

Større skjermer

NPD spår færre små og langt flere store nettbrett.Foto: NPD DisplaySearch

NPD er overbevist om at trenden med større skjermer vil fortsette. Smartmobiler med 5,5 tommer skjerm eller større vil ta over markedet for nettbrett rundt 7 tommer. De minste nettbrettene vil vokse til mellom 8 og 10,9 tommer.

De virkelig store nettbrettene, som for eksempel 12 tommeren Microsoft Surface Pro, ventes å kapre over 10 prosent av markedet innen 2018.

Les også: Disse nettbrettene er mest populære

(Kilde: displaysearch.com)

annonse