Nyhet

Slik skal Windows ta innersvingen på Android

Velger ny strategi mot mobilprodusentene.

Det mobile operativsystemet Windows Phone viser god vekst i Europa og USA, men i Asia er markedsandelen lik null. Nå tar Microsoft grep og endrer strategi.

For å øke markedsandelen på verdensbasis, som i dag er på 3,5 prosent, er Microsoft nødt til å komme seg inn på de asiatiske markedene.

Fram til i dag har mobilprodusentene måttet betale mellom 20 og 30 dollar til Microsoft for å bruke Windows på mobiltelefoner, mens basisversjonen av Googles Android hele tiden har vært gratis.

Nå har Microsoft avtalt å levere Windows gratis til to indiske mobilprodusenter, Karbonn og Lava. Dermed ventes det rimelige Windows-telefoner på det indiske markedet i løpet av få måneder.

Analytikere positive

Microsoft-eide Nokia var tidligere totalt dominerende i India, man har nå tapt terreng til billige Android-telefoner. IDC-analytiker Manasi Yadav tror selskapets siste grep kan endre på dette:

– Lokale telefonprodusenter er fortrolige med Android, og litt skeptiske til Windows Phone. Hvis operativsystemet er gratis vil de være mer avslappede til å eksperimentere med det i markedet, sier Yadav til Times of India.

Nokia annonserte nylig at de vil lansere egne Android-telefoner beregnet på det indiske markedet. Disse skal erstatte Nokias Asha-serie, som har vært en kjempesuksess i landet.

Les mer: Windows Phone kan bli gratis

Kilder: (Tech Times, Times of India)

Les også
—Nokia tjener penger om to år
Les også
Nokia hinter om ny Android-telefon
Les også
Nå kommer de virkelig billige Windows-nettbrettene
Les også
Microsoft varsler nye Windows-telefoner fra HTC
Les også
Nokia blir til Microsoft Mobile
Les også
Microsoft bekrefter: Windows får startmenyen tilbake
Les også
Nokia-ansatte sultestreiker
Les også
Flere kjepper i hjulene for Nokia-kjøpet
Les også
Motorola-salg kan true Windows Phone
Les også
Apple selger billig-iPhone i India
Les også
Tror Microsoft vil slite med billig-mobilene
Les også
– Når vil Nokia begrave Windows Phone?
annonse