Til hovedinnhold

—Nokia tjener penger om to år

Pengesluket tettes innen utløpet av 2016, hevder Microsoft.

Sarah2/shutterstock.com

I forrige uke kunne vi melde om at rundt halvparten av de Nokia-ansatte må gå etter at Microsoft kjøpte opp det finske selskapet. Det vekket sinne og forvirring hos fagforeningsledere og politikere, men resulterte i opptur på børsen.

Nokia bidro med nesten 2 milliarder amerikanske dollar til Microsofts omsetning siste kvartal, men dertil fulgte også et driftstap på 692 millioner. Programvare-kjempen forventer å spare inn 1 milliard dollar på jobb-kuttene, ifølge finanssjefen i Microsoft, Amy Hood. Det skriver Reuters.

Aksjekursen til Microsoft nådde den høyeste prisen på 14 år med 45,33 dollar.

Beskjedent Lumia-salg

Windows-mobilene fra Nokia har ikke nådd salgsmålene til Microsoft. Ifølge Reuters ble det solgt 5,8 millioner enheter i løpet av de 9 ukene som har gått siden overtakelsen av Nokia. Det utgjør kun 4 prosent av markedet. Til sammenligning gikk det unna 35,2 millioner iPhone-er i samme kvartal.

—Vi vil være nådeløse i vår fokus på kjernevirksomheten, smidighet i arbeidet og livserfaring, og de to plattformene som støtter det, operativsystemet i skyen og operativsystemet på enhetene samt maskinvaren, sier Microsoft-sjefen, Satya Nadella i en telefonsamtale med analytikere.

Men Microsoft tjener penger

Det har vært en svak stigning i markedet for personlige datamaskiner etter to års nedtur, noe som hjalp på selskapets bunnlinje. Videre har omsetningen for skytjenesten til Microsoft økt med hele 147 prosent, 1 million nye brukere har kommet til Office 365 og Xbox-salget klatret 14 prosent i forhold til fjoråret, ifølge cnet.com.

Det er også verdt å merke seg at salget av Surface Pro 3 går raskere unna enn med tidligere versjoner. Hood oppgir imidlertid ingen konkrete tall, skriver Cnet. Hun kan også opplyse om at det ikke vil bli lansert noen mini-utgave av nettbrettet:

—Vi har revurdert produktutvalget i løpet av kvartalet og bestemt oss for å ikke sende ut en ny størrelse som var under utvikling.

Totalt sett landet nettoinntektene på 4,61 milliarder dette kvartalet, mot 4,97 milliarder på samme tid i fjor.

Les også: Norsk Nokia-avdeling legges ned

(Kilder: cnet.com, Reuters)

annonse