Til hovedinnhold

Windows Phone større enn Apple iOS i 14 markeder

Og i julen satte Windows Phone ny salgsrekord.

Microsoft

Salget av smartmobiler med Microsofts Windows Phone OS satte nye rekorder i julesalget, og ikke noe operativsystem vinner nå markedsandeler like raskt som Windows Phone. Det viser tall representanter for Microsoft la frem under teknologimessen CES, som arrangeres i Las Vegas denne uken.

Tredje størst globalt

Windows Phone har befestet sin posisjon som det tredje største operativsystemet for smartmobiler etter Googles Android og Apples iOS. Tall fra IDG viser at Windows Phone hadde en vekst på 156 prosent i tredje kvartal. I julesalget skal økningen ha vært enda større, med en dobling i forhold til foregående julesalg, ifølge Microsoft.

I fjorten markeder skal Windows Phone sågar ha passert Apple iOS i markedsandel, og plassert Windows Phone som nummer to etter Androd. Disse markedene er i stor utstrekning land der en betydelig andel av innbyggerne har en noe mer anstrengt personlig økonomi enn den gjenomsnittlige nordmann. På listen finner vi vekstmarkeder som India, Mexico, Chile, Thailand, Vietnam, og Malaysia.

Europas fattige stater

At europeiske land som Italia, Hellas og Polen også er blant landene der Windows Phone omfavnes, styrker teorien om at Nokias satsing på rimelige Windows-baserte smartmobiler har mye av æren for at veksten kommer i nettopp disse markedene. Av «rike» land er det bare Finland som kommer med på Microsofts skryteliste. Det er ikke uventet, all den tid Nokia i en årrekke har vært finnenes stolthet.

De resterende landene der Microsoft hevder Windows Phone er nummer to etter Android, er Sør-Afrika, Ukraina, Ungarn og Tsjekkia.

Selger nest best i 24 land

Men selv om antallet land der Microsoft er nummer to fremdeles er beskjedent, kan dette bildet komme til å endre seg. I tredje kvartal av 2013 ble det solgt flere Windows-mobiler enn iPhone-er i til sammen 24 land. De ti landene som ikke allerede er nevnt, er Colombia, Egypt, Ecuador, Kenya, Kuwait, Nigeria, Pakistan, Peru, Saudi Arabia og De forente arabiske emirater.

Microsoft ville ikke oppgi noen konkrete salgstall for de ulike modellene som benytter Windows Phone.

Les også: De smarteste triksene til Windows Phone

annonse