Til hovedinnhold

Her er oversikten over de nye MacBook-ene

Det er ikke lenger lett å skjønne hva som er hva.

Apple, Hardware.no

Mandag kveld lanserte Apple mange nyheter, deriblant en ny MacBook Pro med såkalt Retina-skjerm. MacBook Air og Pro fikk også ny maskinvare på innsiden.

Med lanseringen av de nye bærbare datamaskinene kan det være forvirrende å finne hvilke modeller som er hva. Her følger derfor en oversiktelig liste over de nye MacBook-ene som har blitt lagt inn i Prisguiden:

Apple Macbook Pro med Retina-skjerm.

Retina-modellene

Den nye MacBook Pro-en er tynn som en MacBook Air, og har en 15-tommers Retina-skjerm. Oppløsningen er på enorme 2880 x 1800, det er fire ganger mer enn normalen. Oppløsningen gir skjermen en pikseltetthet på 220 dpi.

Den kommer i to modeller, det er klokkefrekvensen og lagringskapasiteten som skiller de to.

Macbook Air 11,6".

MacBook Air 11.6"

Den nye MacBook Air-serien vil få den nye prosessorserien «Ivy Bridge» fra Intel. Her snakker vi om en tokjernet i5-prosessor på 1,7 GHz, 8 GB minne og en betydelig bedre integrert grafikkløsning. Eneste forskjell mellom de to modellene er lagringskapasiteten.

MacBook Air 13,3".

MacBook Air 13.3"

MacBook Air får i tillegg USB 3.0 – teoretisk 10 ganger raskere enn USB 2.0. Maskinen har to porter, én på hver side. Dette er noe de fleste har ventet lenge på, da utvalget av Thunderbolt-enheter fortsatt er rimelig labert, selv om hastighetene Thunderbolt kan by på fortsatt er raskere enn USB 3.0. Også her er det kun lagringskapasiteten som skiller modellene.

MacBook Pro 13".

MacBook Pro 13"

13-tommersutgaven av MacBook Pro vil få en tokjernet Ivy Bridge-prosessor fra Intel, og du kan velge mellom 2,5 GHz og 2,9 GHz som klokkefrekvens. Øvrige spesifikasjoner skal være de samme som de andre MacBook Pro-ene, inkludert 7 timers batteritid.

Macbook Pro 15".

MacBook Pro 15"

MacBook Pro 15" får en firekjernet Ivy Bridge-prosessor med en klokkefrekvens på 2,3 GHz, samt 8 GB minne. Prosessoren har en integrert grafikkløsning, men maskinen kommer også med et dedikert skjermkort i form av Nvidia GeForce GT 650m. Det er lagringskapasiteten og minnemengden som skiller de to modellene fra hverandre.

Apple Macbook Pro 17"

17-tommeren fremdeles tilgjengelig

Den største versjonen av Macbook Pro forsvinner som kjent fra Apples sortiment. Men den 17 tommer store utgaven er fremdeles tilgjengelig hos en rekke forhandlere, og det kan være verdt å sjekke ut denne på Prisguide før den eventuelt forsvinner:

Flere eldre modeller er også på lager, så ta en titt selv på MacBook-ene i prisguiden.

annonse