Til hovedinnhold

Nye Mac Pro er nå i salg

Og den ser helt annerledes ut.

Apple.

Nå er den her. Den nye sylinderformede Pro-maskinen til Apple har inntatt butikkene, og er med det også en av de desidert dyreste maskinene du kan få tak i.

Svært dyr

Den best spesifiserte modellen kan nå bli din for den nette sum av 82.790 kroner, og skal du ha med tastatur, ekstern lagring, skjerm og alt annet ekstrautstyr når du snart smådyre 164.537 kroner (!). Den billigste modellen med 4 kjerner koster for øvrig 25.990 kroner uten noe ekstrautstyr, og selv denne prisen er det få som kan matche. Skal du skaffe deg standardmodellen med seks kjerner må du opp på 34.990 kroner.

Men, så er det heller ikke den lave prisen som får folk til å velge Mac, og denne maskinen er helt klart et nisjeprodukt for de få. Nye Mac Pro er også ganske nyskapende i ekstern utforming, noe som ikke er så vanlig fra den kanten. Vanligvis ser modellene fra Apple ganske like ut fra år til år, men denne gangen valgte de å gå for sylinder.

Gode spesifikasjoner

Som vanlig kan man velge mellom mange forskjellige komponenter og sette sammen sin egen maskin. Man kan blant annet velge mellom 4, 6, 8 eller 12 kjerner, minne på 12, 16, 32 eller 64 GB, mellom 256 GB, 512 GB eller 1 TB flash-minne og mellom FirePro-grafikkprosessorer på 2GB, 3 GB og en på 6 GB. Det er også verdt å nevne at denne Mac Pro-en er liten. Den er 25 cm høy, 16,7 cm bred og veier bare 5 kg. Til sammenligning veide den forrige modellen hele 18 kg, og var 51,1 cm høy, 47,5 cm lang og 20,6 cm bred. Den nye modellen er for øvrig et ytelsesbeist, og skal gå svært stille.

Får du ikke nok av Apple?
Her er testen av MacBook Air! »

(Kilde: Extremetech, Apple)

annonse