NyhetNye MacBook Air tryner ofte

Google tar skylda for MacBook-problemet

Nye MacBook Air tryner ofte, det skal nå rettes.

For snart tre uker siden lanserte Apple en oppdatert MacBook Air, blant en hel haug andre ting.

Det tok imidlertid ikke lang tid før rapporter om stabilitetsproblemer begynte å tikke inn. Den nye maskinen var treig og tvang deg til regelmessig omstart – om den ikke tok hånd om sistnevnte og trynet totalt på egenhånd.

Nøyaktig hva eller hvem som var synderen var det ingen som visste med sikkerhet, men mange rapporter tydet på at det var Googles nettleser Chrome som skapte hodebry. Det har Google nå innrømmet, og sier at de jobber iherdig med å fikse problemet.

Problemer opp mot skjermkortet

Kort fortalt skal problemet ligge i måten Chrome akselererer innhold over skjermkortet. I den nye MacBook Air er det tatt i bruk Intels Ivy Bridge-prosessor, som kommer med skjermkortet Intel HD 4000 integrert.

– Vi har funnet en lekkasje i grafikkressursene til Chrome. Lekkasjen gir kjernen panikk på Mac-maskiner med Intels HD 4000 grafikkbrikke, skriver Google i en uttalelse til Gizmodo.com.

«Panikk» i kjernen

Kjernen det er snakk om, «kernel», er broen i operativsystemet mellom programmene dine og selve dataprosesseringen i maskinen. Når dårlig, skadet eller regelrett feil informasjon sendes til kjernen, blir den forvirret og får panikk – den stopper informasjonen før den kan prosesseres, og da blir det krøll.

I praksis skal det imidlertid ikke være mulig at litt feilsendt informasjon skal skape de problemene Google nå står overfor. Egentlig skal det ikke være fysisk mulig for ett enkelt program å sende kjernen inn i en slik panikkmodus den ikke kommer seg ut av, og Google jobber nå med Apple for å komme til bunns i saken.

Inntil Google har funnet selve problemet, har de valgt å slå av enkelte funksjoner i Chrome, funksjoner som akselererer innhold over skjermkortet. En automatisk oppdatering som fjerner problemet for Mac-eiere, ble kjørt ut i natt.

Dette er en midlertidig løsning på ytelse- og stabilitetsproblemet, og søkegiganten lover at det meste skal være ryddet opp i løpet av de neste dagene.

(Kilde: Gizmodo)

Les også
Ny salgsrekord for Apple
Les også
Snart kan Google Chrome kontrollere webkameraet ditt
Les også
Nå er Apples nye operativsystem ferdig
Les også
Nå kan du spille Angry Birds på Google-ballen
Les også
Derfor tok ett lite sekund knekken på Internett-gigantene
Les også
PC-produsenter mangler metall – Apple får skylda
Les også
Gjør MacBooken din fire ganger raskere
Les også
Kaoshelg for Internett
Les også
Nexus Q er Googles nye streamingboks
Les også
Nye MacBook Pro er et reparasjonsmareritt
Les også
Her er oversikten over de nye MacBook-ene
Les også
Dette lanserte Apple mandag kveld
annonse