Til hovedinnhold

Her er MSIs nye bærbarversting

Utstyrt med siste skrik fra Nvidia.

Vegar Jansen, Hardware.no

Hardware/Taipei: For mange maskinvareprodusenter ligger det mye prestisje i å være først på ballen, og her finner vi ofte MSI. Samtidig med at Nvidia lanserer sitt raskeste skjermkort for bærbare, viser også MSI fram en råtass utstyrt med akkurat dette – altså Nvidia GeForce GTX 680M.

Den metallkledde 17-tommeren med det fete kortet har fått det relativt enkle navnet GT70, og skal ifølge spesifikasjonene vise 3,9 kilo på badevekta. I tillegg til Nvidias siste kreasjon er den bestykket med en firekjernet Intel Core i7 av siste generasjon. Dessuten kommer fet lyd, baklyst tastatur i alle farger og ellers det meste av hva du vil forvente deg av en splitter ny gamingbærbar.

MSI GT70 høyre side.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
MSI GT70 høyre side.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
MSI GT70 bak.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

SSD-er i RAID

Noe er det likevel verd å legge litt ekstra vekt på. To mSATA SSD-er i RAID 0 skal gi en lesehastighet på opptil 800 megabyte per sekund, mens skrivehastigheten skal ligge på 400 megabyte per sekund. Med et slikt oppsett kan du også putte inn en konvensjonell 2,5-tommers disk i tillegg.

Skulle ikke grafikkortet holde til forventingene kunne MSI også opplyse om at den har "Turbo modus", det vil si automatisk overklokking. Da skal maskinen kunne gi hele 24 000 P i 3DMark Vantage.

Skjermen er også noe å smile av. Her snakker vi matt (antiglare) panel med FullHD-oppløsning, altså 1920 x 1080 piksler.

I tillegg har den visstnok ekstra maskinvarebasert støtte for prioritering av viktig nettverkstrafikk – og da mener vi sånn nettverkstrafikk som har med spilling å gjøre. Løsningen har MSI kalt Killer E2200.

Hvorvidt slikt virkelig er en nødvendighet på en spillmaskin får dog mer ihuga gamere enn denne journalisten bedømme.

GT 70 får også en lillebror i 15,6-tommeren GT60. Denne er bygget på samme lest og har de samme teknologiene, men er selvfølgelig litt mindre å dra rundt på. Den har også fått det noe svakere grafikkortet Nvidia GeForce GTX 670M.

Priser og tilgjengelighet var MSI mindre enn klare på, men messelanserte produkter blir vanligvis tidligst klare for butikk etter omtrent en måned.

annonse