Til hovedinnhold

Apples operativsystemer vil passere Windows i 2015

iOS og Mac OS vil få et solid fotfeste, mener Gartner.

Shutterstock / Pisaphotography

Salget av enheter basert på Apples Mac OS og iOS vil i 2015 gå forbi salget av enheter som kjører ulike versjoner av Windows. Det mener analyseselskapet Gartner, ifølge PC World.

Les også: – Nettbrett gir svikt i PC-salget

I 2012 ble det levert 347 millioner enheter med ulike varianter av Windows, mens det ble levert 213 millioner enheter med Mac OS eller iOS. I 2014 vil Microsofts ledelse synke med 23 millioner, og så vil Apples operativsystemer gå forbi i 2015, ifølge Carolina Milanesi i Gartner.

– Hvis du går nærmere inn i tallene, leder Apple allerede i forbrukermarkedet. De selger mer enn Windows i dag, sa Milanesi i et telefonintervju med PC World. Det er takket være bedriftsmarkedet og profesjonelle brukere at Microsoft fortsatt er relevante, mener hun.

Stadig flere bruker nettbrett eller mobil til det vi tidligere ville brukt PC-en til. 
Foto: iStockphoto / 19199807

PC-er erstattes av smartmobiler og nettbrett

Årsaken til endringen er ikke at det vil bli solgt flere Mac-er enn Windows-PC-er, men at stasjonære og bærbare PC-er i stadig økende grad blir erstattet med smartmobiler og nettbrett.

Microsoft har slitt med å få fotfeste i mobilmarkedet med Windows Phone 8, og det at det finnes to ulike Windows-versjoner for nettbrett (Windows 8 og RT) har antagelig også bidratt til å forvirre mange nettbrettkjøpere.

Les også: Skal du velge Surface RT eller Pro? (Amobil.no)

...men Android er størst

Selv om både Microsoft og Apple er store på operativsystemer, er det ingen som slår Googles Android.

Ifølge PC World ble det solgt mer enn 500 millioner enheter med Android i 2012. Gartner venter at det vil bli solgt 867 millioner Android-enheter i år, mot 637 millioner enheter med Apple Mac OS, iOS eller ulike versjoner av Windows – tilsammen. I 2014 vil salget av Android-enheter ende på mer enn én milliard enheter.

Les også: Slik skal Microsoft «ta» Apple og Google

(Kilde: PC World)

annonse