Til hovedinnhold

– Nå kan nettbrettene bli superbillige

Billigbrett fra Asus kan gi priskrig.

Asus

Asus lanserte nylig et nettbrett til 129 dollar, MeMo Pad HD7. Det vil ifølge kilder nettstedet Digitimes har snakket med føre til at også andre produsenter vil forsøke å komme etter med enda billigere nettbrett.

Allerede i tredje kvartal i år vil vi kunne få se nettbrett til 99 dollar, det vil si i underkant av 600 kroner, hevder Digitimes' kilder.

Kildene peker på at mange produsenter nå er interessert i å finne ut hvordan Asus har blitt i stand til å selge så rimelige nettbrett, og at de samme produsentene føler at de har et press på seg til å gjøre det samme.

MeMo Pad HD7 har til tross for den lave prisen en firekjerners prosessor, men en billigere og enklere variant enn den som brukes i toppmodellene. Nettbrettet har ellers en 7-tommers skjerm og 8 GB lagringsplass i den billigste varianten. Skjermen er av typen LCD IPS, som tidligere var forbeholdt dyrere produkter.

Acer Iconia B1 koster under tusenlappen i Norge.

Priskrig

Før MeMo Pad var det billigste 7-tommers nettbrettet på markedet Acers Iconia B1, som selges for rundt 800 kroner i Norge, ifølge Prisguide.no.

Vårt søsternettsted Amobil.no testet Acer Iconia B1 og konkluderte med at du fikk veldig mye for pengene – men at det ville lønne seg å legge i noen kroner ekstra.

I tillegg til at de kjente merkevarene, vil også produsenter av "white-box"-nettbrett – det vil si generiske nettbrett som importeres og selges under mange ulike merkevarer – bli påvirket av priskrigen blant de kjente merkene. Ifølge Digitimes forventer enkelte produsenter av elektroniske brikker at de bare kommer til å levere 80-90 millioner brikker til "white-box"-produsentene i 2013, mot tidligere antatt rundt 100 millioner.

Les også om Intels gjennombrudd i nettbrettmarkedet:
– Samsung velger Intel i Android-toppmodell

(Kilde: Digitimes)

annonse