Til hovedinnhold

Snapchat vil ta betalt

Har hentet 60 millioner dollar til å utvikle betaltjenester.

Populariteten til bildedelingstjenesten Snapchat har nærmest eksplodert det siste året. Problemet deres er at de fortsatt ikke tjener en krone. Nå må app-gründerne finne en måte å tjene penger på suksessen.

– For å kunne fortsette å vokse mens vi videreutvikler Snapchat-opplevelsen trenger vi et større utviklerteam. Vi trenger også å finne en måte å betale serverregningene våre på, sier Snapchat-grunnleggerne i en bloggpost.

Til tross for at selskapet ikke tjener penger, var det stor interesse blant investorene da Snapchat nylig var ute i markedet for å skaffe 60 millioner dollar til å utvikle tjenesten videre, blant annet med tilleggsfunksjoner som skal gi sårt tiltrengte inntekter.

I en bloggpost skrevet av partner Dennis Phelps i investeringsfondet Institutional Venture Partner forteller Phelps at det var stor rift om å få skyte inn penger i Snapchat, blant annet på grunn av selskapets vekst og brukerengasjement.

– Vi tror vi kan lage kule funksjoner som folk har lyst til å betale for. Appen er en del av hverdagslivet til veldig mange. Det betyr at de er - eller i hvert fall ville jeg vært – villige til å betale for en mer unik opplevelse, sier Snapchat-sjef Evan Spiegel til bloggen Tech Crunch.

Skjult trussel i iOS7

Den nylige kapitalinnhentingen verdivurderte Snapchat til 800 millioner dollar, eller ca. 4,8 milliarder kroner.

Snapchat lanserte for iOS i juli 2011 og for Android i oktober 2012. Per i dag har tjenesten fem millioner aktive brukere daglig, som deler 200 millioner bilder og videosnutter.

Snapchat fungerer kort fortalt slik at brukerne deler bilder eller video med hverandre som slettes automatisk etter et kort tidsrom. Avsender bestemmer hvor lenge bildet skal vises, mellom 1 og 10 sekunder. Dersom mottaker tar skjermdump av bildet, vil avsender bli varslet om dette.

En av grunnene til at tjenesten er blitt populær blant ungdom, er at tjenesten oppleves som en trygg kommunikasjonsform der meldingene ikke lagres til evig tid, tilgjengelig for både foreldre og potensielle arbeidsgivere.

iOS7 lanserte nylig en metode til å ta skjermdump av bilder uten av avsender får beskjed om dette. Enkelte spekulerer i at dette kan være en trussel mot Snapchat-modellen.

(Kilde: The Guardian)

Les mer: Disse appene selger best >>

annonse