Til hovedinnhold

Twitter-kart viser hvilken smartmobil som er mest brukt

Se hva som er mest populært av Android og iOS verden over.

mapbox.com

Lurer du på hvilken smarttelefonplattform som egentlig er den mest brukte? Nå kan du få en viss pekepinn, med dette interaktive kartet.

Tjenesten er skapt av Eric Fischer, og kartlegger geotaggede beskjeder som har blitt sendt fra det sosiale nettstedet Twitter siden september 2011.

Verden rundt

På nettsiden kan du zoome rundt omkring i verden (inkludert Norge), for å se hvor mange tweets som har blitt sendt fra iPhone, Android-telefoner, BlackBerry og kategorien «annet».

iPhone ser ut til å gjøre det sterkt verden over, men det er samtidig viktig å huske på at ikke alle geotagger Twitter-meldingene sine, og at det er langt fra alle som har en Twitter-konto i det hele tatt.

Mer enn 280 millioner Twitter-meldinger

Ifølge tjenesten er kartet laget ved å kartlegge data fra mer enn 280 millioner Twitter-meldinger og plassere dem på et helt mørkt verdenskart. Twitter-meldinger fra Android vises i grønt, iPhone i rødt og BlackBerry i lilla.

Ved å studere kartet er det tydelig at Twitter-tettheten er ganske tynn i Norge – naturlig nok siden vi er få mennesker som bor ganske spredt. Zoomer du inn på en stor by som Oslo, er det tydelig at det er iPhone som dominerer også her blant twitrerne. Kommer du lenger sør i Europa, til Spania, dominerer Android-mobiler og BlackBerry.

I sentrale deler av storbyer som London, Paris og New York har BlackBerry et solid fotfeste, mens områdene rundt byene farges rødt av iPhone-twitrerne.

Sjekk ut det interaktive kartet på Mapbox.com.

Les også: Gullgruven Twitter håver inn på mobilreklame

(Kilde: DVICE)

annonse