Slik skal Microsoft «ta» Apple og Google

Har planer om å omstrukturere virksomheten.

Med operativsystemene Windows 8 og Windows Phone, samt satsingen på nettskyen og egen maskinvare, har Microsoft virkelig forsøkt å hevde seg i kampen mot rivaler som Apple og Google.

Ifølge nettstedet AllThingsD skal det amerikanske selskapet, med administrerende direktør Steve Ballmer i spissen, nå foreta viktige omstillinger i møtet med den nye teknohverdagen. Målet er tettere integrasjon mellom selskapets ulike produkter.

AllThingsD hevder at Steve Ballmer har planer om å omstrukturere Microsoft til fire avdelinger med følgende fokusområder:

  • Windows og Windows Phone
  • Bedriftsprogramvare
  • Applikasjoner og tjenester
  • Maskinvare
Windows Phone deler mange fellestrekk med Windows 8.Foto: Vernon Chan / Wikimedia Commons

Tettere integrasjon

Operativsystemene Windows og Windows Phone er basert på samme teknologi, men utviklerne hos Microsoft må fremdeles bruke ekstra tid og krefter på å få apper og programmer til å fungere på begge plattformene.

En tettere integrasjon mellom disse operativsystemene er derfor noe vi muligens kan vente oss, og noe som gir mening i lys av Microsofts økte satsing på den sømløse IT-hverdagen de kaller PC Plus.

Innrømmet å ha tabbet seg ut

I et intervju i februar i år innrømmet Microsofts tidligere toppsjef og nåværende styreformann, Bill Gates, at selskapet fulgte dårlig med i timen da smartmobilmarkedet tok av.

– Det er mange ting, som mobiltelefoner, hvor vi ikke tok ledelsen fra starten av. Vi misset ikke mobiltelefoner, men måten vi gjorde det på gjorde at vi ikke fikk mulighet til å ta ledelsen i dette markedet, sa Gates i intervjuet. Han mente strategien var en tabbe.

Microsoft har fått kritikk for at strategien rundt spesielt nettbrett og PC-er kan virke forvirrende, med ulike versjoner av Windows beregnet på nettbrett som bruker Intel- eller ARM-prosessorer. Apper som er utviklet for det ene operativsystemet, fungerer ikke på det andre – og apper til Windows Phone er heller ikke kompatible med Windows 8 eller Windows RT for PC-er og nettbrett.

Microsoft har også slitt med å få fart på apputviklingen på Windows Phone, og nylig ble det kjent at Microsoft er villige til å betale så mye som 100 000 dollar for å få utviklere til å lage apper til Windows Phone-plattformen.

(Kilder: AllThingsD via Recordere)

Les også
– Nordmenn vil heller ha Windows enn Android
Les også
Bloomberg: Satya Nadella blir ny Microsoft-sjef
Les også
Ny milepæl for Windows-appene
Les også
Microsoft jobber med Siri-utfordrer
Les også
Så enkelt lager du din egen Windows-app
Les også
Apples nettbrettandel nesten halvert
Les også
Tidligere Nokia-ansatt vil lage markedets tøffeste mobiler
Les også
Apples operativsystemer vil passere Windows i 2015
annonse