Nå får du Microsoft Office på iPhone

Gratis-app kommer i norske iTunes neste uke.

Nå er det klart at Microsoft har sluppet en skreddersydd app for Office 365 til iPhone. Appen er gratis å laste ned, men du eller bedriften du jobber i må abonnere på Office 365 for å få nytte av den.

Office 365 er Microsofts nye nettsky-konsept, der kundene i stedet for å kjøpe programvaren i en boks, betaler et årlig beløp for bruken. I Norge koster dette abonnementet 799 kroner i året for privatpersoner. Velger du å betale per måned er prisen 80 kroner per måned.

Microsoft Office for iPhone.

Office-appen er skreddersydd for iPhone. Foreløpig er det er ingen iPad-versjon tilgjengelig. Den er ingen fullverdig Office-klient, men et supplement til tjenesten.

Dersom du allerede har et abonnement, opplyser Engadget om at du ikke bruker opp en av dine fem installasjoner ved å laste ned iPhone-appen. Tvert om kan appen installeres på fem iPhone-telefoner i tillegg til de fem arbeidsstasjonene du kan installere Office 365 på.

Ingen lagring i iCloud

Appen lar deg opprette nye dokumenter på telefonen, men bare i Excel og Word. Ellers kan du lese dokumenter lagret i Sky Drive og gjøre lett redigeringsarbeid. Filer kan også deles via Microsofts skytjeneste Sky Drive.

Ifølge Cnet vil iPhone-brukerne ikke kunne lagre sine Office-filer i iCloud. Som alle Office 365-dokumenter må de deles via Sky Drive.

Av andre smarte funksjoner som kan nevnes, er at appen inneholder flere funksjoner som lar deg fortsette der du slapp når du åpner et dokument på telefonen. Det vil si at appen automatisk åpner dokumentet der du var når du sist brukte det på PC-en.

Foreløpig finnes det ingen Android-app. Microsoft oppfordrer både Android- og iPad-brukere til å bruke Office Web Apps, som tilbyr Office-funksjonalitet gjennom nettleseren.

Per i dag er Office-appen bare tilgjengelig for iPhone-brukere med amerikansk App Store-konto. Ifølge Microsoft Norge vil appen være tilgjengelig i norske iTunes i løpet av neste uke.

Les Mer: Nå kommer Microsofts Lync til mobil og nettbrett >>

Les også
Microsoft med «gavepakke» til proffkunder
Les også
Nå kan du redigere gratis med Polaris
Les også
Microsoft utfordrer Apple på hjemmebane
Les også
Nå blir Office 365 sikrere
Les også
Nå kan du signere på Windows Phone
Les også
Så mange lagrer data i skya
Les også
Telenor gir bort gratis Office
Les også
Så enkelt lager du din egen Windows-app
Les også
Microsoft tvunget til navnebytte
Les også
Apples operativsystemer vil passere Windows i 2015
Les også
Nå er Google QuickOffice gratis til både iPhone og Android
Les også
Microsoft i full klinsj med Apple
Les også
Microsoft nekter ikke lenger for iPad-Office
annonse