Til hovedinnhold

Microsoft kutter nettbrettpriser etter skuffende salg

Først ble Surface RT-prisene redusert, nå justeres også Surface Pro-prisene.

Microsoft

I midten av juli kuttet Microsoft prisen på sitt Surface RT-nettbrett med opptil 30 prosent, og nå varsler nettstedet The Verge at også prisene på Surface Pro vil bli kuttet med rundt 10 prosent. Surface RT benytter Microsofts Windows RT-operativsystem, beregnet på strømgjerrige ARM-prosessorer av samme type som brukes i blant annet iPad og i de fleste Android-nettbrett, mens Surface Pro benytter den vanlige Windows 8-varianten.

Les også: Slik velger du mellom Surface Pro eller RT (Amobil.no)

Den siste prisreduksjonen kommer etter at Microsoft forrige uke la frem svært skuffende salgstall for Surface. Totalt ble det solgt Surface RT- og Pro-nettbrett for 853 millioner dollar, ifølge GeekWire. Microsoft oppgir ikke hvor mange enheter de har solgt, men GeekWire har regnet seg frem til at det skal dreie seg om rundt 1,7 millioner enheter. Omsetningen på 853 millioner dollar utgjør omtrent 4,4 prosent av totalomsetningen til Windows-divisjonen. Microsoft tok nylig en avskrivning på 900 millioner dollar, på grunn av dårligere enn ventet Surface RT-salg.

Oppgraderte utgaver

Microsoft bekrefter overfor The Verge at kunder i Canada, Kina, Hong Kong, Taiwan og USA vil betale 100 dollar mindre for Surface Pro.

– Vi har hatt stor suksess verden over med prisen på Surface RT og på promotering av tastaturdeksler de siste månedene, og er stolte av å kuknne tilby Surface Pro til en mer gunstig pris fra og med i dag, uttaler Microsoft til The Verge.

Det ventes at Microsoft vil komme med oppdaterte utgaver av Surface-nettbrettene om ikke lenge, og det kan være årsaken til at de nå prøver å kvitte seg med lagerbeholdningen.

Les også: – Ikke kjøp Surface RT til bedriften

(Kilder: The Verge, GeekWire)

annonse