Vil betale 100 000 dollar til Windows Phone-utviklere

Microsoft åpner pengebingen.

Ifølge Bloomberg er Microsoft villige til å betale så mye som 100 000 dollar – eller mer – for at utviklere skal lage apper til deres Windows Phone-plattform. Videre vil selskapet trolig kjøre kampanjer hvor du får med en Windows-mobil ved kjøp av spillkonsollen Xbox One.

Microsofts operativsystem har ennå ikke klart å true Android eller iOS i særlig grad, men har i alle fall så vidt gått forbi BlackbBerry OS. Windows Phone er fortsatt en mye svakere merkevare enn Googles Android og Apples iOS, men nå vil altså Microsoft gjøre nye fremstøt for å kapre en større markedsandel.

Microsofts markedssjef Thom Gruhler innrømmer riktignok at de fortsatt har for dårlig utvalg av apper til å yte skikkelig motstand:

– Vi har ingen illusjoner på det punktet. Her sprettes ingen champagnekorker foreløpig, sier han til Bloomberg.

48 av Topp 50 apper

Microsoft kan ifølge Gruhler skilte med 145 000 apper i Windows Phone Store. Blant dem finner vi 48 av de 50 mest populære appene uansett plattform. Kun Pinterest og Instagram mangler etter sigende på denne listen.

Sistnevnte har imidlertid fått en brukbar kopi i tredjepartsappen Instance, og dessuten skal ryktene ha det til at en offisiell Instagram-app blir klar allerede denne måneden. Samme utvikler som har laget Instance, har for øvrig også laget en uoffisiell Pinterest-app. Denne har han kalt Pinsation.

Utfordringen for Microsoft og Windows Phone sin del, er å bli prioritert likt med Android og iOS av app-utviklerne. Selv om flere apper også er å finne til Windows-telefoner, betyr ikke det nødvendigvis at de er like funksjonelle eller like oppdaterte som app-versjonene til de andre plattformene. Det tar tid å lage tre forskjellige utgaver av en app, og foreløpig virker det som de fleste nedprioriterer Windows Phone.

Xbox One og mobil?

Spillkonsollen Xbox One kommer på markedet i november, og dette ser Microsoft som en fin anledning til å la Windows Phone sole seg litt i glansen. Gruhler antyder at det ikke er helt utenktelig at de vil benytte anledningen til å selge Windows-mobiler til rabbatert pris sammen med Xbox One.

Allerede nå finnes det noen koblinger mellom Xbox 360 og Windows Phone, som at du kan styre konsellen via appen Xbox Glass (også til Android og iPhone, riktignok), og spille enkelte spill både på konsoll og mobil. Du kan også administrere og logge inn med Xbox Live-profilen din på en Windows Phone.

Les også: Stay.com "vurderer sterkt" Windows Phone-app

(Kilder: Bloomberg)

Les også
– Nordmenn vil heller ha Windows enn Android
Les også
Nå blir Windows Phone gratis
Les også
Windows Phone kan få Android-apper
Les også
Full krangel om Microsofts Youtube-app
Les også
Så enkelt lager du din egen Windows-app
Les også
– Appene må ikke være like bra, men bedre
Les også
– Instagram vil bli størst i verden
Les også
LG lager ny Windows-mobil?
Les også
Apples operativsystemer vil passere Windows i 2015
Les også
– Merkevarene kommer til mobilbransjen
Les også
Den norske reise-appen Stay.com er klar for take-off
annonse