Nyhet

RED kliner til med 4K-spiller

Lanserer i tillegg den splitter nye distribusjonsplattformen Odemax.

Selskapet RED har imponert omverdenen de siste årene med sine kameraer, som kan produsere profesjonelle resultater for en forholdsvis rimelig penge.

Det amerikanske firmaet nøyer seg ikke med å bare stå for produksjonsutstyr. Tidligere har de blant annet vist fram en laserprojektor, og nå kommer de på banen med en dedikert 4K-spiller og en helt ny distribusjonsplattform på nett.

Ekte 4K

4K-fisken spiser opp de andre puslingene.Foto: RED

4K-spilleren Redray har vært ventet i flere år allerede, og nå blir den endelig lansert på markedet. I motsetning til de fleste andre 4K-produkter, kan denne avspilleren vise 4K-innhold hvor navnet faktisk er berettiget: Vi kan således vente oss støtte for levende bilder i opptil 4096 x 2160 pikslers oppløsning.

Redray kan ellers presse ut vanlig HD og stereoskopisk 3D. Maskinen har en harddisk på 1 TB, og vil også kobles til den nye distribusjonsplattformen Odemax via nett. Les mer om Odemax nedenfor.

Egen kodek

Selskapet kommer også med sin egen kodek ved navn .RED. Den komprimerer 4K-videoer ned til 2,5 MB/s, og .RED-videoer vil bare kunne spilles av på Redray-maskiner. De som velger å kryptere sine videofiler til dette formatet, kan således bestemme hvilke Redray-modeller de vil fungere på, hvor mange ganger man får lov til å laste ned, eventuell pris og så videre.

Redray har videre tilkoblinger for USB og SD-kort, slik at du lett kan spille av innhold. Maskinen har ellers fire HDMI 1.4-utganger for 4K og flerskjermsvisning i Full HD, samt to til for forhåndsvisning av lyd og bilde.

Se komplett spesifiksjonsliste for Redray på Reduser.net.

En distribusjonsrevolusjon?

Ulike blikk på Odemax.Foto: Odemax

Den andre store nyheten er tjenesten Odemax. Dette er en nettbasert plattform som skal unngå de tungt regulerte og beskyttede distribusjonsnettverkene til de store filmstudioene – og alle ønskes velkommen til å delta.

I den nære framtiden skal Odemax la brukere laste opp innhold, promotere det, kontrollere rettigheter og diskutere med likesinnede på nettsiden. For å sikre en sømløs tilgang, har RED og Odemax inngått en leieavtale med et nasjonalt fibernettverk i USA.

Få filmen din på kino

Odemax vil også fungere hos kinoer. Dermed kan du i teorien distribuere filmen din til alt fra kinoer til 4K-TV-er i hjemmet verden over, så lenge kinoene er interesserte i det du har lagd. Fortjenesten deles dermed mellom kinoen, Odemax og deg.

Dette kan med andre ord revolusjonere hele filmbransjen for både proffer og amatører hvis det fungerer og blir utbredt.

Flere detaljer om Odemax og hvilke store navn som vil være med på leken, blir kunngjort på Sundance-festivalen i januar. Prisen på Redray begynner på 1450 dollar (over 8000 kroner), og leveransene starter i januar neste år.

(Kilde: Reduser.net)

Se flere bilder av Redray i galleriet nedenfor:

Les også
Nå får du lastet ned 4K-filmer
Les også
Sonys 4K-spillere vil kreve konstant nettilkobling
Les også
Bransjen vurderer 4K-Blu-ray
Les også
Sony ønsker 4K-standard
Les også
LG avslører 2013-modellene
Les også
Her er første 4K-TV med THX
Les også
4K bytter navn
Les også
Denne skjermen er den første av sitt slag
Les også
Sony vil gjøre 4K overkommelig
Les også
RED løfter på sløret om laser-projektor
annonse