Til hovedinnhold

Denne skjermen er den første av sitt slag

LG lanserer en massiv løsning.

LG

Sørkoreanske LG slår på stortromma nok en gang og lanserer det de påstår er verdens første masseproduserte, interaktive whiteboard. Tavlen er ikke som andre tusjtavler, ettersom den faktisk er et 84 tommer stort LCD-display med såkalt 4K-oppløsning og trykkskjermegenskaper.

Utviklingen på undervisningsfronten ser ut til å bli mer og mer interaktiv og høyteknologisk. En interaktiv skjermtavle som denne 84-tommeren fra LG vil med andre ord bidra til å gjøre undervisningen mer effektiv og spennende enn gammeldagse og tørre metoder.

Lyssterk tavle

4K-panelet har en størrelse på 1,9 x 1,1 meter, noe som gjør den ideell for klasserom. Mens projektorbaserte, interaktive whiteboards har en ganske slapp lysstyrke, kan denne LCD-skjermen skryte på seg 350 cd/m2.

Oppløsningen teller 3840 x 2160 piksler, og det er åtte ganger så høyt som nåtidens HD-projektorer.

Ettersom skjermen er såpass lys, behøver ikke læreren å skru av lyset eller trekke igjen gardinene slik at elevene skal se hva som foregår. En annen fordel kontra et projektorbasert display er at bildet unngår å bli blokkert av silhuetter og lignende.

3D kan slenges inn

Den interaktive tavleskjermen har som nevnt også berøringsfølsomhet. LG slenger i tillegg inn stereoskopisk 3D-teknologi i miksen hvis undervisningsinstitusjonen ønsker det.

Prisen er ikke kjent, men det er anslått at 4K-whiteboardet lanseres i Sør-Korea og Kina ved slutten av dette året. Skoler i Nord-Amerika og Europa må antakelig vente til første halvdel av 2013 før de eventuelt kan slå klørne i et eksemplar.

(Kilde: 4-Traders)

annonse