Nyhet

Her er første 4K-TV med THX

Sharp slipper snart en 60-tommer.

Den japanske TV-produsenten Sharp akter ikke å la økonomiske problemer sinke dem i kappløpet om de første, største og beste 4K-TV-ene.

Nå peker de like så godt nese til rivalene og annonserer det 60 tommer store beistet ICC Purios LC-60HQ10, som de hevder er verdens første 4K-TV med THX-sertifisering.

Bedre dybde

TV-en kalles også ICC Purios.Foto: Sharp

4K-TV-en har en oppløsning på 3840 x 2160 piksler, og benytter seg av et LED-baklyst LCD-panel. Kontrastforholdet er på 1:7 000 000, mens innsynsvinkelen er på 176 grader.

TV-en drar videre nytte av en teknologi ved navn Integrated Cognitive Creation (derav «ICC» i navnet). Dette går i hovedsak ut på behandling av HDTV-signaler og å gi økt dybde og detaljrikdom i 4K-bilder.

Ellers har ICC Purios en WiFi-adapter og DLNA-kompatibilitet, og kan synkroniseres med Sharps Aquos-smarttelefoner.

THX-modell

Sharp påstår også at TV-en er verdens første 4K-modell med THX-sertifikat. Dette skal bevise at TV-en har noe av det ypperste innen kvalitet på lyd og bilde, og det japanske selskapet håper at dette gir dem et konkurransefortrinn neste år.

Lyden skal derfor være kurant, med blant annet diskanthøyttalere som har et «DuoBass»-system. Dette skal fjerne uønskede vibrasjoner i apparatet, og lyden skal ellers være finjustert i studioet til den japanske lydguruen Eiji Uchinuma.

For pensjonister

En annen interessant egenskap ved denne TV-en er at den ser ut til å være delvis rettet mot pensjonister og eldre. TV-en er gigantisk og har brillefin oppløsning, og sammen med et enkelt brukergrensesnitt, kan våre eldre innbyggere sende e-poster og foreta andre gjøremål.

Det viktigste poenget med dette opplegget er likevel sikkerhet. TV-en kan for eksempel sende e-post til nærmeste pårørende hvis TV-en ikke har blitt skrudd på i løpet av et døgn. Systemet kan dermed fungere som et slags varsel hvis noe skulle være galt.

Pris og tilgjengelighet

ICC Purios LC-60HQ10 vil begynne å dukke opp på det internasjonale markedet fra og med februar neste år. Du har sikkert gjettet allerede at prislappen vil stå i stil med størrelsen på TV-en, og en pris på minst 180 000 kroner gjør vel nettopp det.

Det er bare å begynne å spare, og beistet skal vises for offentligheten på CES-messen i Las Vegas. Her vil Sharp gå til 4K-kamp mot konkurrenter som Sony og Samsung.

(Kilde: Sharp)

Les også
Dette er verdens første 4K-TV med THX-sertifisering
Les også
Trolig den billigste 4K-TV-en i Norge
Les også
LG viser trådløs 4K-strømming
Les også
Hva er det Samsung skjuler her?
Les også
RED kliner til med 4K-spiller
Les også
Endelig kommer 4K-filmene
Les også
Ekstra skarpt fra Sharp
Les også
Samsung skal vise verdens største 4K-TV
annonse