LG avslører 2013-modellene

Satser på rammeløs design, 4K og OLED.

4K, OLED og LED

Det er snart tid for den årlige CES-messen i Las Vegas, og i den anledning har LG lettet på sløret om sine TV-modeller for det kommende året.

Det sørkoreanske selskapet fortsetter satsingen på rammeløs design, OLED, 4K Ultra-HD og kraftigere smart-TV-funksjonalitet i 2013. CCFL-pærer blir derimot skjøvet ut i kulden til fordel for LED-bakbelysning i LCD-panelene.

Mindre 4K-modeller

LG har tidligere vist fram denne 84 tommer store 4K-TV-en. Nå får den følge av to mindre utgaver på CES 2013.Foto: LG

Totalt 47 nye LG-TV-er er annonsert i forkant av verdens største forbrukerelektronikkmesse, og blant de mest spennende her er OLED- og 4K-variantene.

Detaljer og bilder mangler fremdeles, men LG melder at det dukker opp hele tre 4K-TV-er på messen. 4K har fire ganger så høy oppløsning som dagens Full HD, og i Las Vegas skal sørkoreanerne vise fram to nye modeller på 65 og 55 tommer. Tidligere har selskapet vist fram en 4K-TV på 84 tommer.

Selv om både LG og Samsung har hatt problemer med OLED-produksjonen, blir det likevel vist fram en ny og forbedret utgave av førstnevntes 55-tommer i Nevada.

Den nye varianten er kun 4 mm tykk og veier bare 3,5 kilogram.

Andre TV-er

LGs nye LED-LCD-toppmodell LA8600.Foto: LG

Det vil også dukke opp TV-er rettet mot folk flest, og disse domineres av paneltypene LED-LCD og plasma. Den nye LED-toppmodellen heter LA8600 (sannsynligvis LA860V i Norge).

TV-en er LED-kantbelyst, har smart-TV-funksjonalitet, Cinema 3D, tokjerneprosessor, Magic Motion-fjernkontroll og innebygd HD-kamera. Størrelsene er på 47 og 55 tommer.

I tillegg kommer nye LED-serier av typen 7, 6, 5 og 4, mens LM960V-serien fra fjoråret fortsetter å være på markedet.

Tre nye plasmaserier kommer også, noe som er færre enn i fjor. I USA kalles disse PH6700, PN6500 og PN4500, hvorav førstnevnte er toppmodellen med slank ramme, smart-TV, stereoskopisk 3D og en størrelse på 60 tommer.

Les mer om den kraftigere smart-TV-funksjonaliteten, rammeløse designen og stereoskopisk 3D på neste side »

Smart-TV, design og 3D

Kraftigere smart-TV

Den nye smart TV-plattformen til LG.Foto: LG

Smart-TV er et viktig satsingsområde for LG, og her utvider selskapet på en rekke punkter. I toppmodellene skal CPU-en være 120 prosent raskere, mens GPU-en er 300 prosent kjappere. Sistnevnte er til bruk for grafikk i apper.

Dette bør med andre ord gi en mer sømløs og brukervennlig opplevelse i TV-appene, og ved avspilling av videotjenester som Netflix. Alt kontrolleres med den nye Magic Remote, som i tillegg forstår tale.

Videre inkluderer LG flere muligheter for å dele innhold fra dine ulike dingser i hjemmet, som for eksempel smarttelefoner og nettbrett. TV-ene støtter blant annet WiDi og Miracast. Sistnevnte gjør det mulig for Android-enheter med versjon 4.0 eller nyere å sende bilder, musikk og video trådløst til TV-skjermen.

En annen nyhet er «Tag On»-systemet, som er basert på den mobile NFC-teknologien (near field communications). Dette innebærer at du kan holde en smarttelefon med NFC mot TV-en, og dermed vise innholdet fra telefonen på storskjermen.

Nettskyen er også et satsingsområde for sørekoreanerne. LG Cloud er følgelig en tjeneste hvor du kan oppbevare mediafiler på Internett og spille dem av direkte til LGs nye smart-TV-er, eller til dine andre mobile duppeditter.

Rammeløs design

LG-TV-ene har slanke rammer. Her er LG-55LM960V.Foto: Hardware.no

LG har heller ikke tenkt til å gi opp sitt fokus på svært slanke rammer rundt sine TV-er. Rammene krymper videre på 2013-modellene, og de er knapt synlige sett forfra.

Den slanke designen blir akkompagnert av en ny fot kalt «Magic Stand», som har en innebygd dreiefunksjon. TV-ene kan også monteres på veggen hvis ønskelig.

3D lever videre

LG fortsetter satsingen på Cinema 3D. Her fra 2011-modellen LW550W.Foto: Hardware.no

Stereoskopisk 3D er ikke dødt. De fleste nye 2013-modellene kommer utstyrt med LGs egen Cinema 3D-teknologi. Dette er passiv 3D der du kan benytte deg av de billige 3D-brillene fra kinoen.

Passiv 3D sørger videre for at du ikke opplever flimmer, og brillene krever heller ikke batterier som ved aktiv 3D.

Det mest interessante er at LG slenger med Cinema 3D i alle sine nye 4K-modeller, noe som kan forbedre 3D-opplevelsen og bildekvaliteten ytterligere.

Flere detaljer og bilder av de ulike modellene dukker opp på CES-messen i Las Vegas som foregår mellom 8. og 11. januar.

(Kilde: LG)

Les også
Mener at plasma-TV-er ikke er døde ennå
Les også
Nå kommer LGs billigere 4K-TV-er
Les også
LG Cloud har kommet til Norge
Les også
Forteller for første gang hvor mange OLED-TV-er som er solgt
Les også
Denne skal være ypperlig for de med lite plass
Les også
Her er alle detaljene om LGs nye TV-er
Les også
Nå kommer endelig OLED-TV-ene i salg
Les også
Denne boksen gjør TV-en så god som ny
Les også
Hva er det Samsung skjuler her?
Les også
TV-produsenter retter fokuset vekk fra OLED
Les også
RED kliner til med 4K-spiller
Les også
LG 55LM960V: LGs nye toppmodell er rålekker
Les også
Samsung skal vise verdens største 4K-TV
Les også
Dette er årets TV-er fra LG
annonse