Nyhet

Sonys 4K-spillere vil kreve konstant nettilkobling

Legger inn omfattende tiltak mot piratkopiering.

Under det årlige antipirat-toppmøtet i Los Angeles møtes filmbransjen for å diskutere strategier mot piratkopiering. Det var flere interessante talere i år, men den mest kontroversielle uttalelsen stod kanskje Sony Picture-sjef Spencer Stephens for.

Han lettet på sløret for hvordan selskapet ønsker å møte fremtidens pirater, nemlig med konstant Internett-sjekking av innholdet

Flere sperrer

For i forbindelse med Sonys lansering av de første 4K-spillerene, uttalte han at dette var en sjanse til å starte på nytt i kampen mot piratkopiering. Selskapet ønsker å utstyre avspillerne sine med en rekke beskyttelsesmekanismer som HDCP 2.2, vannmerker og kanskje minst gledelige av alle: Kontrollering via Internett for å spille av filmene dine

Det skal ikke være snakk om en engangs-kontroll av filmen, eller en daglig Internett-oppkobling som Microsoft forsøkte seg med på sin X-Box One. Sonys våte drøm er at alle skal sjekke innom serveren deres hver gang de snurrer film. Det står i sterk kontrast til hvordan Sonys spilldivisjon har mobbet Microsoft for deres DRM-løsning på spill.

Sony vil også at 4K-materiale skal vannmerkes med navnet til kjøperen. Dette lar Sony finne ut hvem som kjøpte en film som er benyttet til piratkopiering, om sperrene deres en gang brytes.

Mens Internett-kontrollering og vannmerker er et stykke unna, vil alle Sonys 4K-spillere leveres med kopibeskyttelsen HDCP 2.2 så snart denne standarden er spikret.

Denne standarden har blant annet en ny lokaliseringsfunksjon, som regner ut hvor langt filmen reiser fra filmavspilleren til TV-en. For å hindre videostrømmer over Internett, blir dette filmsignalet blokkert om det bruker for lang tid frem til mottakeren.

Med Sonys planer ser det dermed mørkt ut med tanke på filmkos på hytta, eller for de uten netttilkobling. Hva som vil skje om Sonys autentiseringsserver går ned for telling, eller avvikles en gang i fremtiden, er ikke kjent.

Sonys nye mediespiller er uansett et spennende produkt:
Se den første 4K-UHD-spilleren her >>

(Kilder: TorrentFreak)

Les også
Det første 4K-innholdet fra Netflix skal ha blitt lekket på Internett
Les også
I dag sender Sony ut 4K-boksen
Les også
PlayStation 4 takler 4K
Les også
Bransjen vurderer 4K-Blu-ray
Les også
Sony ønsker 4K-standard
Les også
RED kliner til med 4K-spiller
Les også
Sony vil gjøre 4K overkommelig
Les også
Her er Sonys første 4K-TV
annonse