Til hovedinnhold
NyhetRED løfter på sløret om laserprojektor

RED løfter på sløret om laser-projektor

Kommende laser-projektor mottar uhemmet skryt.

Det har vært snakk om laserprojeksjon i en del år, men nå kan det se ut til at en laserprojektor faktisk kan være på vei til hjemmekinomarkedet.

Laserstråler inneholder mange flere farger enn for eksempel en LCD-skjerm, og kan derfor også bli brukt til å gjengi video og bilder med flere fargenyanser enn det en LCD-basert TV kan skimte med.

Laser-TV-er har det også vært snakk om, deriblant fra Mitsubishi og HDI.

– Målløs

Foto: Sony

Selskapet RED – som er best kjent for å lage profesjonelle kameraer til film- og TV-produksjon for en relativt billig penge – har nå lettet på sløret i et appetittvekkende foruminnlegg på Reduser.net

I foruminnlegget dukker det opp to sitater fra utenforstående som har opplevd en demonstrasjon av REDs kommende laser-projektor i praksis:

– Etter å ha sett en demonstrasjon av REDs laser-projektor har jeg hatt vansker med å finne en måte å beskrive opplevelsen på, sier Stephen Pizzo fra 3ality Technica, som fortsetter:

– Det er ikke mulig å sammenlikne den med tradisjonelle, profesjonelle systemer. Jeg har aldri sett en 3D-projeksjon som har vært like klar eller klarere enn de beste 2D-projeksjoner før nå. Bildene har de beste fargene og dynamikk jeg har sett i 3D, og slår til og med 2D. Da jeg fikk vite at vi kun var vitne til 1/4 av den mulige oppløsningen ble jeg helt målløs.

– Må se det for å tro det

Mark L. Pederson fra OffHollywood er ikke snauere i sin beskrivelse:

– Jeg fikk en snikktitt i går og vi klarte ikke å stoppe å se. Du må se det for å tro det. Jeg har aldri sett bedre projeksjon fra noen annen projektor uavhengig av prisnivå. Jeg kan ikke slutte å tenke på det.

RED har ikke avslørt mer per nåværende tidspunkt, og det finnes foreløpig ingen bilder av projektoren. Lansering og prisantydning er også ukjent inntil videre.

(Kilde: Recordere)

annonse