Til hovedinnhold

Velg rett mobilnett i utlandet

Du kan få en lite hyggelig overraskelse etter sommerferien. For prisene på mobil datatrafikk varierer sterkt i utlandet. Det er imidlertid noe du kan gjøre for å sikre at du får så lave priser som mulig.
Noe av det første du bør gjøre når du kommer over landegrensen til et nytt land, er nemlig å sjekke hvilket mobilnett mobilen din har valgt for deg. Dette velges som oftest automatisk, men det er ikke nødvendigvis det mobilnettet som er billigst for deg som blir valgt.
Før du reiser kan det derfor være lurt å notere seg hvilket mobilnett i det aktuelle landet din hjemlige operatør foretrekker, da dette kan spare deg for en unødvendig stor telefonregning når du kommer hjem igjen.

Sjekk din operatør her: Telenor, Netcom, Tele 2, Chess, One Call, MTU, Talkmore, Network Norway

 

Slik gjøres det:

Har du på forhånd sjekket hvilket utenlandsk mobilnett som er billigst å bruke med din norske operatør, bør du velge dette mobilnettet når du kommer til et nytt land. Oversikt over hvilket mobilnett du bør bruke finner du på nettsiden til din mobiloperatør.

For å bytte mobilnett må du endre operatørinnstillingene på mobilen din. Nedenfor ser du eksempler på hvordan det gjøres med Nokia, Sony Ericsson og Samsung-mobiler. Har du et annet merke på mobilen din, kan du finne oppsettet i bruksanvisningen.

Nokia Series 60

For å bytte mobilnett på en Nokia-telefon med Series 60, for eksempel Nokia N95, gjør du:

  • Trykk meny, etterfulgt av verktøy og innstillinger. Velg telefon, og så nettverk. Under valg av operatør velger du manuelt.

Nokia Series 40

For å bytte mobilnett på en Nokia-telefon som har Series 40 brukergrensesnitt, for eksempel Nokia 6300, gjør du som følger:

  • Velg meny, deretter innstillinger, og så telefon. Velg operatørvalg og bytt til manuelt for å søke fram tilgjengelige nettverk.

Sony Ericsson

Har du en Sony Ericsson-telefon, for eksempel SE K850, velger du mobilnett slik:

  • Tast meny, og så innstillinger. Under kategorien kommunikasjon, velger du mobilnett og deretter GSM/3G-nett. Velg mobilnett.

Samsung

For Samsung-telefoner, for eksempel SGH-X820, velger du mobilnett på denne måten:

  • Gå til menyen og velg innstillinger. Under nettverksvalg kan du velge mobilnett manuelt.

Windows Mobile

Har du en telefon som bruker Windows Mobile, for eksempel HTC Touch, bytter du mobilnett slik:

  • Trykk start, og så innstillinger. Deretter velger du telefon, og så nettverk. Under velg nettverk trykker du manuelt. Deretter kan du søke opp tilgjengelige mobilnett.

  På jakt etter det billigste abonnementet? Sjekk Ringepriser og se hvor mye du kan spare.

annonse