Til hovedinnhold

Vi har tastet på "supermobilen" Toshiba TG01

Toshiba TG01 er tynn, og godt er det. For hadde den vært like tykk som den er høy og bred, så kunne Supermann ha skiftet i den. Her ser det ut som om noen har tatt kjevla fatt og valset over en Iphone 3G. Telefonen er pen, men den gjør seg bedre på bilder enn i bukselomma. Om du synes HTC Touch HD er stor, så har du ikke sett denne.

Creative Commons - By Attribution
Men skjermen er stor, og fargegjengivelsen er god. Nå er det riktig nok valgt temmelig odde farger på telefonens standardmeny, men den kan tilpasses. De blå, røde og grønne feltene minner om de som dukker opp når du reinstallerer Windows Mobile, men her går de i skjermens lengderetning.

Ingen Iphone-feeling

Menyene som vi tidligere har hørt så mye bra om imponerte oss virkelig ikke. Her fant vi ingen snarvei for å legge ned applikasjoner som kjører i bakgrunnen, og påstanden om at det begynner å bli Iphonetakter over Toshibas grensesnitt er det reneste tøv. Da vi sammenliknet side om side med Touch HD, så gikk det nesten dobbelt så lang tid å åpne samme applikasjon på Toshiba TG01 som på HTC-mobilen Touch HD. Og HTC-mobilen er heller ikke direkte lynrask.

Da hadde skrudd av toshibaens strømsparefunksjon, som blant annet reduserer hastigheten på prosessoren. Vi tar med at telefonen vi testet ikke har den endelige programvaren, så forhåpentlig er dette justert før salgstart en gang til sommeren. Men midre blir den neppe, selv om det er relativt god plass rundt skjermen.

Nasjonale forskjeller

Den nye mobiltelefonen har et kamera med 3,2 megapiksler oppløsning. Den har ikke innbygget 3,5mm utgang for hodesett, men det følger med en adapter til Micro-USB-porten. Men bortsett fra dette, så er alt på plass, både av 3G-hastighet, aGPS og WLAN.
Men om telefonen vil bli lansert med navigasjon ferdig installert er det opp til distributøren å bestemme. Her vil det være nasjonale forskjeller, og de ulike operatørene har gjerne sine samarbeidspartnere, sa Toshibas representant.

Med tanke på hva vi ellers har sett av brukergrensesnitt under årets WMC, så ligger Toshiba på ingen måte langt fremme i løypa.

Men telefonen har markedets største skjerm, og fungerer utmerket som mediespiller.

Hvor ligger Norge?

Toshiba ville ikke si noe om når telefonen kommer i butikk, men antydet at det vil komme en viktig kunngjøring rundt dette i løpet av våren. – Når denne kunngjøringen kommer vil dere skjønne hvorfor jeg ikke kan si noe om det ennå, sa Toshibas representant på MWC. Da vil vi også få vite mer om pris, lover toshibamannen. Han sier også at telefonen vil komme til hele Europa.

Men om Norge er den del av Europa er han ikke helt sikker på.

Mer om
annonse