Til hovedinnhold

Toshibas mesterverk av en mobil

At noe av det mest spennende vi har sett av mobiler hittil i år skulle komme fra produsenten Toshiba, kommer som en liten overraskelse. Det skal imidlertid sies at andre mobilprodusenter etter alt å dømme vil lansere mange spennende nyheter på Mobile World Congress i Barcelona om halvannen uke.

Toshiba TG01 er likevel en mobil som tilsynelatende tar touchscreen-funksjonalitet til det neste nivået, og ser ut til å gruse både Iphone og HTC Touch HD på flere områder, ifølge Mobil.se.

Stor trykkskjerm
Iphones trykkskjerm er på 3,5 tommer, mens skjermen på HTC Touch HD er på 3,8 tommer. Toshibas nye mobil har imidlertid en enda større skjerm – hele 4,1 tommer stor. Da tror du kanskje at den blir litt i største laget? Det er meget mulig, men tykkelsen på mobilen er til gjengjeld bar 9,9 millimeter – over to millimeter tynnere enn både Iphone og HTC Touch HD.

Spesifikasjoner før øvrig er heller ikke til å kimse av; Toshiba TG01 har en prosessor på 1 GHz fra Qualcomm, noe som gjør at operativsystemet Windows Mobile 6.1 (med visse modifikasjoner) fungerer svært raskt. Brukergrensesnittet er spesialtilpasset, og det kan se ut som om Apple endelig har fått betydelig konkurranse på dette området. Mobilen har også et 3,2-megapikselkamera, Wi-Fi, turbo-3G, blant annet.

Se en kort videogjennomgang av Toshiba TG01 nedenfor:

Mer om
annonse