Til hovedinnhold

Apple registrerer iWatch som varemerke

Gjør de seg klar til å lansere smartklokke?

Brett Jordan, CC-Attribution

Det er lenge siden vi hørte de første ryktene om at Apple har planer om å lage en smartklokke, en "iWatch". Nylig avviste en analytiker i KGI Securities at det kom til å komme en iWatch til høsten, siden iOS 7 ikke støtter de små skjermene som vil bli brukt i slike klokker.

Les også: Slik er iOS 7 (sniktitt)

Vil iWatch komme i flere farger? 
Foto: Brett Jordan, CC-Attribution

Nå er det likevel ting som tyder på at en iWatch kan være underveis. Nettstedet Bloomberg.com skriver nemlig at Apple nå prøver å få registrert "iWatch" som varemerke – i første omgang i Japan. Søknaden ble levert inn den 3. juni til Japan Patent Office. En talsmann for Apple i Tokyo har ikke svart på Bloombergs forespørsel om å få kommentarer til saken.

I februar hevdet to personer med kjennskap til Apples planer at Apple har et team på rundt 100 produktdesignere som jobber med en smartklokke som skal håndtere noen av oppgavene som iPhone og iPad gjør i dag. Dette også ifølge Bloomberg.

Konkurrentene kommer

Analyseselskapet Juniper Research spådde før jul at markedet for såkalte "wearable devices" kom til å bli verdt over 1,5 milliarder dollar allerede i 2014. Dermed er det kanskje ikke så rart at elektronikkprodusentene kaster seg over dette markedet.

Samsung bekreftet i mars at de jobber med sin egen smartklokke. Sony har hatt en smartklokke lenge, og lanserte nylig versjon to av sin Sony SmartWatch – med støtte for NFC og i vanntett design.

Om registreringen av iWatch-varemerket betyr at Apple har et produkt like rundt hjørnet, eller om de bare ønsker å hindre konkurrenter i å bruke navnet, er ikke klart.

Interessert i rykter om Apple iPhone 5S og iPhone 6?
Sjekk de siste iPhone-ryktene her

(Kilde: Bloomberg)

annonse