Til hovedinnhold
ArtikkelNFC Ring

Denne NFC-ringen låser opp mobilen og døra

Kickstarter-prosjekt har allerede fått inn over 2 millioner kroner.

NFCRing.com

Nesten alle nye mobiltelefoner, i hvert fall toppmodeller, har støtte for NFC – Near Field Communication. Teknologien spås å bli viktig innenfor blant annet mobilbetaling, men inntil nå har det ikke vært så veldig mye spennende å bruke det til. Kanskje med unntak av enklere paring av Bluetooth-enheter.

Les også: Stilig Bluetooth-høyttaler er enkel å koble opp med NFC

Foto: NFCRing.com

Gründeren John McLear har imidlertid funnet opp en spesiell ring som bruker NFC-teknologi til alt fra å låse opp dører til å betale for varer og tjenester, eller til å låse opp en telefon eller overføre informasjonen. Ringen kalles bare «NFC Ring», og siden prosjektet ble lagt ut på Kickstarter.com i slutten av juli har de fått inn rundt 242 000 britiske pund – rundt 2,2 millioner kroner. Målet var 30 000 pund, 281 000 kroner.

Ringen har to sider

Ringen har to små NFC-brikker på innsiden, én på en «privat» side av ringen og én på en «offentlig» side.

Ved hjelp av ringen kan du for eksempel låse opp telefonen din ved å holde den private siden av ringen mot telefonen, mens du kan betale for varer og tjenester ved å holde den offentlige siden av ringen opp mot betalingsterminalen. Ringen kan fylles opp med den elektroniske valutaen Bitcoin, slik at du alltid har penger med deg selv om du skulle ha glemt igjen bankkortet eller kontantene hjemme.

Foto: NFCRing.com

Ringen kan også brukes til å låse opp døren hjemme. Da holder du den private siden av ringen opp mot den elektroniske dørlåsen, og døren låses automatisk opp uten at du trenger å taste PIN-kode.

Ifølge produsenten kan du også bruke ringen til å dele ulike typer informasjon med andre, for eksempel wifi-passord, kontaktinformasjon eller linker til nettsider. Ringen kan lagre din offentlige Bitcoin-adresse, slik at andre kan overføre penger til deg ved at du holder ringen mot mobiltelefonen til den som skal gi deg penger.

Programvaren er basert på åpen kildekode, slik at apputviklere skal ha muligheter til å finne på nye bruksområder for NFC-ringen.

Under kan du se gründeren selv fortelle om NFC Ring.

På vår samleside kan du lese om enda flere nyttige dingser

(Kilde: Kickstarter.com, NFC Ring-blogg)

annonse